A Milli Takım’da Gurbetçi Avı Devam Ediyor
Son dönemlerde A Milli Takım, yurt dışında yaşayan yetenekli futbolcuları kadrosuna katmak için çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda, Almanya doğumlu Türk futbolcu Atakan Karazor, Stuttgart’ta forma giyerek A Milli Takım tercihini Türkiye’den yana kullandı. 27 yaşındaki orta saha oyuncusu, teknik direktör Vincenzo Montella tarafından tercih edilmesi durumunda A Milli Takım forması giymeye başlayacak.
Milli Takım yönetimi, yurt dışında forma giyen önemli yeteneklerle temaslarını sürdürmeye devam ederken, sürpriz bir isim de gündeme geldi. Türkiye Futbol Federasyonu, Porto’da forma giyen genç yetenek Deniz Gül için harekete geçti. 20 yaşındaki İsveç doğumlu santrfor için federasyon yetkilileri nabız yoklayarak, Türkiye için oynamak isteyen futbolcudan olumlu bir yanıt bekliyor.
Atakan Karazor’un ardından, Deniz Gül’ü de radarına alan A Milli Takım’da önümüzdeki günlerde yeni bir yapılanma sürecinin olacağı öngörülüyor.
Deniz Gül Kimdir?
Deniz Gül, Türk asıllı İsveçli bir futbolcudur. 2 Temmuz 2004 tarihinde Stockholm’da dünyaya gelmiştir. Santrafor olarak görev alan Deniz, ayrıca orta sahanın sağ bölümünde, sol kanat ve on numara pozisyonlarında da oynayabilmektedir.
Futbol kariyerine Djursholm U17 takımında başlayan Deniz, daha sonra Hammarby U19 takımına transfer olmuştur. 2022-2023 sezonunda Hammarby’nin A Takımına yükselme başarısı gösteren genç futbolcu, 2024-2025 sezonunda Hammarby’den 4.5 milyon euro bonservis bedeliyle Porto’ya transfer olmuştur. Porto ile 5 yıllık bir sözleşme imzalamıştır.
Hammarby formasıyla toplam 25 maçta 3 gol ve 2 asistlik bir performans sergileyen Deniz Gül, genel kariyerinde ise 48 maçta 17 gol ve 4 asist üretmiştir. Bu yetenekli futbolcunun, gelecekte A Milli Takımda önemli bir rol oynaması bekleniyor.