Galatasaray – Young Boys: Şampiyonlar Ligi Rövanşı
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında yarın İsviçre ekibi Young Boys’u konuk etmeye hazırlanıyor. Bu önemli karşılaşma, RAMS Park’ta saat 22.00’de başlayacak ve futbolseverler maçı canlı olarak TRT 1 ve Tabii platformu üzerinden izleyebilecekler.
Geçtiğimiz sezon Trendyol Süper Lig’de 102 puan toplayarak rekor kıran ve üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaşan sarı-kırmızılı ekip, bu başarıyla birlikte tarihindeki 24. Türkiye şampiyonluğunu elde etti. Ancak UEFA’nın ülke puanı sıralaması nedeniyle doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne katılma şansını kaybeden Galatasaray, play-off turunda mücadele etmek zorunda kaldı. Bu aşamada, İsviçre Süper Ligi’nin geçen sezonki şampiyonu Young Boys da Galatasaray ile karşılaşarak Şampiyonlar Ligi’ne katılma şansını değerlendirecek.
İsviçre’de oynanan ilk maçı 3-2 kaybeden Galatasaray, yeni formatta 36 takımlı bir yapıya dahil olabilmek için bu rövanşta en az 2 farklı galibiyet elde etmesi gerekiyor. Eğer Galatasaray 1 farklı galibiyet alırsa, maç uzatmalara gidecek; beraberlik ya da Young Boys galibiyeti durumunda ise turu geçen taraf İsviçre ekibi olacak. Bu turda elenen takım, UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam etme fırsatı bulacak.
MAÇI NORVEÇLİ HAKEM YÖNETECEK
Karşılaşmanın hakemi, Norveç Futbol Federasyonu’ndan Espen Eskas olarak belirlendi. Yardımcı hakemler Jan Erik Engan ve Isaak Elias Bashevkin olacakken, dördüncü hakem olarak Mohammad Usman Aslam görev alacak. VAR odasında ise Hollanda’dan Rob Dieperink ve yardımcısı Erwin Blank yer alacak.
YOUNG BOYS ÖNCESİ 4 RESMİ MAÇ
Sarı-kırmızılı ekip, Young Boys ile oynayacağı rövanş maçı öncesinde bu sezon başından itibaren 4 resmi müsabakaya katıldı. Sezona Turkcell Süper Kupa’da Beşiktaş’a karşı 5-0’lık ağır bir yenilgiyle başlayan Galatasaray, Süper Lig’de ise Atakaş Hatayspor ve TÜMOSAN Konyaspor’u 2-1’lik skorlarla geçmeyi başardı. Ancak UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk ayağında Young Boys’a 3-2 mağlup oldular. Hazırlık döneminde ise sarı-kırmızılı ekip, oynadığı 5 hazırlık maçından 2 galibiyet ve 3 mağlubiyetle ayrıldı.
OKAN BURUK’UN CEZASI SÜRÜYOR
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Young Boys maçlarında takımının başında yer alamayacak. Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi’nde Sparta Prag’a elendikten sonra yaşanan olaylar neticesinde, UEFA Disiplin Kurulu tarafından Okan Buruk’a 2 maçlık bir ceza verildi. İlk maçı tribünden izleyen tecrübeli teknik adam, rövanş karşılaşmasında da sahada bulunamayacak.
ABDÜLKERİM BARDAKCI CEZALI
Galatasaray’da milli savunmacı Abdülkerim Bardakcı, yarın oynanacak Young Boys karşılaşmasında görev yapamayacak. İlk maçta gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Abdülkerim, rövanş mücadelesinde forma giyemeyecek. Cezası sebebiyle ilk maçta sahada yer alamayan Kaan Ayhan ise bu kez görev alabilecek. Ayrıca sakatlığı süren Davinson Sanchez‘in durumu ise maç günü netlik kazanacak.