Derbide Muhabire Saldıran Sezgin Gülnar’a Verilen Ceza Açıklandı

featured

PFDK’dan Galatasaray – Beşiktaş Derbisi Sonrası Cezalar

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), tartışmalarla geçen Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi maçının ardından verilen cezaları açıkladı. Kurul, Beşiktaş görevlisi Sezgin Gülnar’a, bir basın mensubuna yönelik saldırısı sebebiyle 120 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Hatırlanacağı üzere, Galatasaray-Beşiktaş karşılaşmasının ardından A Spor muhabiri Emre Kaplan’a saldıran ve sonrasında tutuklanan Sezgin Gülnar, geçtiğimiz günlerde tahliye olmuştu.

İşte Derbinin Ardından Verilen Cezalar:

  • GALATASARAY A.Ş.: 28.10.2024 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.-BEŞİKTAŞ A.Ş. Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle, bu eylemin ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleşmesi dolayısıyla İHTAR CEZASI ile cezalandırıldı.
  • Çirkin ve Kötü Tezahürat Cezası: FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca, çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KUZEY TRİBÜN 106-107-108-206-207-208 ve GÜNEY TRİBÜN 118-119-120-218-219-220 numaralı bloklarda yer alan seyircilerin, elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verildi.
  • BEŞİKTAŞ A.Ş.: 28.10.2024 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.-BEŞİKTAŞ A.Ş. maçında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 4. kez yaşanması dolayısıyla 300.000 TL PARA CEZASI ile cezalandırıldı.
  • MİSAFİR TRİBÜN Cezası: FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca, çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜN 418-419-420 numaralı bloklarda bulunan seyircilerin, elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesi kararlaştırıldı.
  • Saha Olayları Cezası: Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş., taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle 168.000 TL PARA CEZASI ile cezalandırıldı.
  • Statüye Aykırılık Cezası: Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş., statüye aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırıldı.
  • Merdiven Boşlukları Cezası: Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş., merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle 90.000 TL PARA CEZASI ile cezalandırıldı.
  • Sezgin Gülnar’a Cezası: Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş. görevlisi SEZGİN GÜLNAR, basın mensubuna yönelik saldırısı nedeniyle FDT’nin 44/1-c maddesi uyarınca HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırıldı. Olayın şekli ve Gülnar’ın eyleminin ağırlığı göz önünde bulundurularak ceza, “üst sınırdan” tayin edildi. Sevke konu eylemin basın mensubuna yönelik ve görev esnasında gerçekleşmesi nedeniyle FDT’nin 4/2. maddesi uyarınca “üst sınırdan tayin edilen ceza, 1/3 oranında arttırılarak” 120 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin