Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde Büyük Altay 1914 Futbol ve Spor Yatırımları Anonim Şirketi Kuruldu
9 Mayıs’ta Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan ilanda, camia tarafından kurulan şirketin ticaret ünvanı Büyük Altay 1914 Futbol ve Spor Yatırımları Anonim Şirketi olarak duyuruldu. Anonim şirketin kurucuları arasında camianın önde gelen isimleri Kenan Duymazoğlu ve Cemil Kaya yer aldı. Şirketin başına getirilen Duymazoğlu başkan, Kaya ise başkanvekili olarak atanmıştır.
Siyah-beyazlılarda 22-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olağanüstü genel kurulda, futbol şubesinin bu yeni şirkete devredilmesi üyelerin oylarına sunulacak. Altay’da bulunan bin 291 üye sayısı, kongrede 4’te 3 çoğunluk sağlanması gerektiği için 720’ye indirilmiştir.
Camianın önemli isimlerinden Mustafa Denizli’nin de İstanbul’da Altay’a yatırımcı arayışında olduğu belirtilmektedir. Kongrede üyelerin onayı alınması durumunda futbol şubesini devralacak şirketin temsilcileri, bulunacak yatırımcıya haklarını devredecektir. Ayrıca, şirketleşme süreciyle ilgili 16 Mayıs Perşembe günü basın toplantısı düzenlenmesi planlanmaktadır.