Beşiktaş, Lyon’a Konuk Oluyor
UEFA Avrupa Ligi’nin 3. haftasında temsilcimiz Beşiktaş, yarın Fransa’nın köklü kulüplerinden Olimpik Lyon ile karşılaşacak. Maç, Groupama Stadı’nda TSİ 22.00’de başlayacak ve Alman hakem Harm Osmers tarafından yönetilecek.
Siyah-beyazlı ekip, Avrupa Ligi’nin ilk iki haftasında kötü bir performans sergileyerek sahadan puansız ayrıldı. Deplasmanda Ajax’a 4-0 kaybeden Beşiktaş, evinde konuk ettiği Eintracht Frankfurt’a da 3-1 yenilmekten kurtulamadı. Öte yandan Olimpik Lyon, grup aşamasında oynadığı iki maçta 6 puan toplayarak dikkat çekici bir performans gösterdi. Fransa temsilcisi, Olympiakos’u 2-0 ve Rangers’ı 4-1’lik skorlarla mağlup etti.
Beşiktaş’ta Kaleci Sorunu
Beşiktaş, Lyon maçı öncesinde kaleci pozisyonunda sıkıntı yaşıyor. Mert Günok ve Ersin Destanoğlu’nun sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Mert, Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Konyaspor ile oynanan maçta omzundan sakatlandı. Ersin ise UEFA Avrupa Ligi’nde Eintracht Frankfurt ile oynanan karşılaşmada sol uyluğundan sakatlık geçirdi ve tedavisi devam ediyor. Eğer Ersin de forma giyemezse, kaleyi 19 yaşındaki Göktuğ Baytekin koruyacak. Beşiktaş altyapısından yetişen Göktuğ, bu maçta A takımındaki ilk deneyimini yaşayacak.
Ayrıca, Beşiktaş’ta tedavileri süren Gabriel Paulista ve Milot Rashica da Lyon karşısında sahada olamayacak.
Olimpik Lyon ile 3. Karşılaşma
Beşiktaş, Olimpik Lyon ile tarihindeki üçüncü karşılaşmasına çıkacak. İki takım daha önce 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde karşı karşıya gelmişti. Fransa’daki ilk maçı Lyon 2-1 kazanırken, İstanbul’daki rövanşta Beşiktaş aynı skorla galip geldi. Uzatma dakikalarında eşitliğin bozulmaması sonucunda penaltı atışlarına geçilmiş ve Lyon, penaltılarda Beşiktaş’a 7-6 üstünlük sağlayarak yarı finale yükselmişti.
Lyon, Son 5 Maçında Galip
Olimpik Lyon, bu sezon son 5 resmi maçını kazanarak iyi bir form yakaladı. Son yenilgisini 22 Eylül’de Olimpik Marsilya ile oynadığı lig maçında alan Lyon, ardından oynadığı 5 karşılaşmayı kayıpsız geçerek kendine güven tazeledi. Fransa ekibi, ligde 3, Avrupa Ligi’nde ise 2 maçta rakiplerini mağlup etmeyi başardı. Pierre Sage yönetimindeki Lyon, 8 haftası geride kalan Ligue 1’de 13 puanla 7. sırada yer alıyor.