Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Londra’da İşçi Partisi eski lideri Jeremy Corbyn’i ziyaret etti. Görüşmeye birçok TİP taraftarının yanı sıra Corbyn’in basın danışmanları ve sanatçı Mehmet Ali Alabora da katıldı.
Dayanışma ve Seçim Çalışması
Baş ve Corbyn, kuzey Londra’da Islington North bölgesinden bağımsız aday olan Corbyn’i seçim bürosunda ziyaret ederek ev ev gezerek seçmenden Corbyn’e oy vermelerini istedi. Erkan Baş, “Ayrı ülkelerde yaşasak da aynı düşmana karşı mücadele ediyoruz” diyerek dayanışma içinde mücadele etmek istediklerini ifade etti. Corbyn ise, Türk ve Kürt toplumu ile yakın çalıştığını ve TİP üyelerinin seçim çalışmasına katılmasını istedi.
Corbyn, Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER) ile uzun yıllar çalıştığını belirterek Türk ve Kürt toplumu ile kurduğu iyi ilişkilerden söz etti. Baş ve Corbyn, seçmen ziyareti sırasında birlikte evlere giderek Türkiyelilere seslendi ve oy istedi. Corbyn’in seçimlere bağımsız girdiğini ve Türk toplumu ile olan dayanışmasını vurgulayan sanatçı Mehmet Ali Alabora da Corbyn’e destek verdi.
- Bir seçmenin ailesiyle birlikte Corbyn’e oy vereceğini belirtmesi üzerine Baş, “Bu iş tamamdır” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
- Alabora, Corbyn’in ırkçılığa karşı duruşunu ve barış ile adaleti savunmasını vurgulayarak, Britanya’daki Türkiyeli topluluğun Corbyn’e destek vermesi gerektiğini ifade etti.