Seçim Sonuçları Üzerine Açıklamalar
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Konya’da Altınekin, Çumra, Emirgazi, Doğanhisar, Sarayönü ve Yalıhüyük ilçelerini kazanan Yeniden Refah Partisi’nin Genel Başkanı Fatih Erbakan, Konya’ya ziyaret gerçekleştirdi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erbakan, seçim zaferine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Sokak Hayvanlarına İlişkin Görüşler
Erbakan, sokak köpeklerinin toplatılması ve uyutulması konusunda şunları söyledi: “Cenabıallah’ın verdiği bir canı ancak Cenabıallah alabilir. O bir insan da olsa, hayvan da olsa böyledir. Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına kesinlikle Yeniden Refah Partisi olarak karşıyız. Bu inancımıza da uygun olmayan bir davranıştır. İnsani bir davranış da değil.”
Hayvan Refahı ve Modern Merkezler
Parti olarak sokak hayvanlarının modern ve gelişmiş merkezlerde yaşamlarını sürdürmelerini hedeflediklerini belirten Erbakan, şunları ifade etti: “Hayvanlarımızı mutlaka toplamak, sokaklarımızı başıboş köpeklerden arındırmak ancak bu hayvanları en güzel şartlarda, en modern ve gelişmiş merkezlerde yaşatmak istiyoruz. Veterinerler ve uzmanlar gözetiminde, 24 saat canlı yayınla halkımızın takip edebileceği merkezlerde hayvanlarımızın yaşamalarını sağlayacağız.”
Canlıların Yaşatılması ve Desteklenmesi
Erbakan, Yeniden Refah Partisi olarak hiçbir canlının alınmasını onaylamadıklarını vurgulayarak, hayvanların modern merkezlerde her türlü desteğin sağlanarak yaşatılmasının önemine dikkat çekti. Parti belediyelerinin bu konuda projeler geliştirdiğini belirten Erbakan, hayvan refahının ön planda tutulacağını söyledi.