CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in TBMM Grup Toplantısı’nda Yaptığı Açıklamalar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’nda önemli konulara değindi. Özel’in konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:
GECİKME AÇIKLAMASI:
Bugün her salı olduğu gibi saat 13.30’da burada toplandınız. Ancak, yaklaşık yarım saat boyunca sizi bekletmek zorunda kaldık. Bunun çok önemli bir nedeni var. İstanbul’da gerçekleştirilen bir törenin bitişini bekledik. Bu törende, 2024 yılında yapılacak olan olimpiyatlara katılacak 102 sporcumuz, İstanbul’dan uğurlandı. Törenin tüm televizyon kanallarında eksiksiz bir şekilde yayınlanabilmesi için grup toplantımızı bu etkinliğin tamamlanmasının ardından başlatmayı uygun bulduk.
DEM PARTİ’YE BAŞSAĞLIĞI:
Biraz önce üzücü bir haber aldık. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın annesi İpek Anne, hakkın rahmetine kavuştu. Bu vesileyle Bakırhan ailesine ve DEM Parti camiasına başsağlığı diliyoruz.
ERZURUM KONGRESİ’NİN YILDÖNÜMÜ:
Bugün, Erzurum Kongresi’nin yıldönümünü anmak için toplandık. Bu kongre, manda ve himayeyi reddeden tarihi bir dönüm noktasıdır. 9. Kolordu Komutanı Kazım Karabekir’in Mustafa Kemal’in yanında yer aldığı bu kongre, milli mücadelenin seyrini değiştiren önemli bir olaydır. ‘Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz’ diyen Mustafa Kemal ile kongre üyeleri, önce kurtuluşu ardından da kuruluşu gerçekleştirdiler. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, o kongreye katılan tüm kahramanları rahmetle ve minnetle anıyoruz.
HATAY’IN ANAVATANA KATILIŞI:
Bugün ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘benim şahsi meselem’ dediği Hatay’ın anavatana katılışının 85. yıl dönümünü kutluyoruz. 1918’den 1939’a kadar süren 21 yıllık bir mücadelenin ardından, Hatay 23 Temmuz’da Antakya’daki Fransız bayrağını indirerek Türk bayrağını dalgalandırdı. Bu tarihi dönüm noktasında, Hatay Millet Meclisi’nde oy kullanarak Hatay’ı sınırlarımız içine katan tüm milletvekillerini rahmetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘şahsi meselem’ dediği Hatay, özellikle 6 Şubat depremi sonrası yaşanan sıkıntılar, kurtarma çalışmalarındaki aksaklıklar ve ardından verilen sözlerin yerine getirilmemesi nedeniyle zorlu dönemlerden geçmiştir. Ancak, Hatay’ı ümitsizliğe savurmamalıyız. CHP’nin kurucusunun şahsi meselesi olan Hatay, tüm CHP’lilerin de şahsi meselesidir. Her daim yanlarındayız ve Hatay’ı saygıyla selamlıyoruz.
KIBRIS’TAKİ TÖRENLER:
Geçtiğimiz hafta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) topraklarındaydık. Üç gün boyunca gerçekleştirdiğimiz temaslar oldukça verimli geçti. Önceki genel başkanlarımız Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın da bizimle birlikteydi. Sayın Çetin ve Karayalçın, ayrıca dışişleri bakanlığı görevlerinde bulunmuş, Çetin aynı zamanda TBMM Başkanlığı yapmıştır. Hepimizin gurur duyduğu siyasi geçmişleri ve Türkiye’ye olan katkılarıyla bizlerle beraber oldular.
EĞİTİM ÇALIŞTAYI:
Özel, eğitim alanında yapılacak olan çalıştay hakkında da bilgi verdi. Bu çalıştayda, eğitimdeki fırsat eşitsizlikleri, öğretmenlerin durumu ve eğitim kalitesinin artırılması gibi konular ele alınacak.