1. Haberler
  2. Siyasetten
  3. Özgür Özel’den Siyasi Konular Üzerine Değerlendirmeler

Özgür Özel’den Siyasi Konular Üzerine Değerlendirmeler

featured

Normalleşme ve Diyalog

Özgür Özel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 80. Genel Kurulu’nda düzenlenen akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, muhalefet partisi genel başkanlarının bir arada olmasının önemine vurgu yaptı. 31 Mart’tan önceki siyasi atmosferin normalleşmeyi engellediğini belirten Özel, usul ve zaman ekonomisinin önemine dikkat çekti.

Asgari Ücret ve Döviz Kuru

Özel, Türkiye’deki asgari ücretin ve döviz kurunun mevcut durumunu eleştirdi. Asgari ücretin alıcılar için düşük, vericiler için ise yüksek olduğunu ifade eden Özel, döviz kurlarının da ihracatçılar ve vatandaşlar için adaletsiz olduğunu belirtti. Doğru hamlelerle yüksek katma değerli üretim ve ihracatın desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Enflasyon Muhasebesi

Özgür Özel, enflasyon muhasebesine ilişkin eleştirilerini sürdürdü. Enflasyon muhasebesinin vergilendirmeyi olumsuz etkilediğini belirten Özel, bu uygulamanın kaldırılması gerektiğini savundu. Enflasyon muhasebesinin vergi üretimine etkisinin göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Hukuk Devleti ve Anayasa

CHP Genel Başkanı olarak konuşan Özgür Özel, Türkiye’de hukuk devleti ilkesinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Anayasa tartışmalarının öncelikli olarak mevcut Anayasa’ya uyulması gerektiğini belirten Özel, hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı. Hukuk devletinin varlığının hukukçuların varlığına bağlı olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin