MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den 15 Temmuz Mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz nedeniyle önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, küresel ve bölgesel boyuttaki sorunların arttığını ve milli huzurun tehdit altında olduğunu belirtti. Bahçeli, “Türkiye’nin ilerleme azminden rahatsız olan odaklar, terör örgütlerini kiralık katil olarak kullanmaktadır. Ancak emperyalist planlar başarılı olamayacak, hainler tarih boyunca zillet içinde anılacaktır.” ifadelerini kullandı.
’15 Temmuz Türk Tarihinin Bir Miladıdır’
15 Temmuz’da Türkiye’nin büyük bir tehlike atlattığını vurgulayan Bahçeli, Türk milletinin devletine ve birliğine sahip çıktığını söyledi. FETÖ’nün Türkiye’ye yönelik hain planlarının boşa çıkarıldığını belirten Bahçeli, ülkenin huzurunu bozmak isteyenlere fırsat verilmeyeceğini ifade etti. Türk milletinin varlığını korumak için mücadele edeceğini vurgulayan Bahçeli, hainlerin başarılı olamayacağını belirtti.
‘Seri Operasyonlar Başlamalı’
FETÖ’nün Türkiye’ye karşı yürüttüğü fitne çalışmalarına dikkat çeken Bahçeli, Türkiye’nin bu tehditlere karşı kararlı bir şekilde mücadele etmesi gerektiğini belirtti. FETÖ’nün yurt dışındaki destekçileriyle iş birliği içinde olduğuna dikkat çeken Bahçeli, Türkiye’nin bu tehlikelere karşı önlem alması gerektiğini söyledi. Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK’ya karşı yürüttüğü operasyonların FETÖ’ye karşı da yapılması gerektiğini vurguladı.
‘PKK Neyse FETÖ Aynısıdır’
Bahçeli, PKK’nın Türkiye için ne anlama geliyorsa FETÖ’nün de aynı anlama geldiğini belirtti. Türkiye’nin terör örgütleriyle kararlı bir şekilde mücadele edeceğini vurgulayan Bahçeli, hain planların boşa çıkarılacağını söyledi. Bahçeli, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde bu tehlikelere karşı duracağını ve ülkenin güvenliğini koruyacağını ifade etti.