Kayyum Atamalarına Karşı Protesto ve Eleştiri

featured

Protesto ve Sloganlar

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelerek “Kayyuma hayır! Halk iradesine evet” sloganıyla protesto düzenledi. Grup, “Belediyeler bizimdir. Gaspa izin vermeyeceğiz” pankartı açarak kayyum atamalarını protesto etti.

Protesto sırasında sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın halkların eşitliği”, “Faşizme karşı omuz omuza” gibi sloganlar atıldı.

Basın Açıklaması

KESK İzmir Dönem Sözcüsü Nihat Filiz, yapılan ortak basın açıklamasında kayyum atamalarının demokrasiye ve barışa zarar verdiğini belirterek, “İçişleri Bakanı’nın açıklaması asgari demokrasi ilkelerinin ayaklar altına alındığının itirafıdır” dedi. Filiz ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın darbeye maruz kaldıklarını söylemesini eleştirdi.

Hukuki Süreç ve Siyasi Darbe

Nihat Filiz, kayyum atamalarının hukuki bir süreç değil siyasi bir darbe olduğunu vurgulayarak, “Seçilenlerin yerine kayyum atamanın olağan hale getirildiği bir rejim inşa edilmek ve bu durum normalleştirilmek istenmektedir” şeklinde konuştu.

Eleştiri ve Değerlendirme

Filiz, Cumhurbaşkanı ve partisinin kararlarının halk iradesinden üstün görülmesinin sivil darbe zihniyetinin devamı olduğunu belirterek, “Üçüncü kayyum dönemi ile halk iradesini en çok gasp eden iktidar ve parti olarak kendileri tarihe geçmiştir” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin