DEM Partisi Genel Merkezde Basın Toplantısı

featured

Genel Merkezde Basın Toplantısı

DEM Partisi Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına yönelik tepkisini sürdürdü. Doğan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Başta Kürtler olmak üzere işletilen bu hukukun adı nedir? Artık bu hukukun adı konulmalı. Kanunu değil, hukuku konuşturduk derken hangi hukuku konuşturuyorsunuz sayın Cumhurbaşkanı?” şeklinde konuştu.

Miting Açıklamaları

Doğan, 13 Haziran’da Hakkari’de, 14 Haziran’da da Mersin’de Akdeniz Belediyesi önünde miting yapacaklarını açıkladı. Ayrıca, “Hakkari’de yapılan Kepez’de yapılmıyor. Kepez’de yapılan Hakkari’de yapılmıyor” ifadelerini kullandı.

Hakkari Halkının İradesine Sahip Çıkma Çağrısı

Doğan, Hakkari halkının iradesine sahip çıkmak için Türkiye genelinde duyarlı yurttaşlara itiraz etme çağrısı yaptı. Hakkari’de kayyum atanan belediyenin durumunu siyasi bir darbe olarak nitelendirirken, “Bu rejime hayır demenin bir yurttaşlık görevi olduğunu, her birimizin kendi irademize sahip çıkma sorumluluğu olduğunu unutmayalım” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin