CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: Eğitimdeki Sorunlara Dikkat Çekiyor

featured

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’ndan mitinge çağrı” başlığı ile yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, eğitim sisteminde yaşanan sorunlara dikkat çekildi.

Eğitim Sistemindeki Sorunlar ve Çözüm Önerileri

“Eğitim sistemimiz, siyasi iktidarın oyun alanına dönüşmüş durumda. Son yıllarda yaşanan sürekli değişiklikler, eğitimin niteliğini olumsuz etkilemekte ve uluslararası sıralamalarda geriye düşmemize neden olmaktadır. Atanmayan öğretmenler, mülakat mağdurları ve eğitim emekçilerinin sorunları artmaktadır. Bu sorunların çözümü için adil bir eğitim sistemi ve öğretmenlerin haklarının korunması gerekmektedir.”

  • Eğitim bütçesinden ayrılan payın düşmesi
  • Atanamayan öğretmenlerin durumu
  • Mülakat sisteminin eleştirileri
  • Eğitimde yaşanan şiddet olayları

CHP Mitingi Detayları ve Çağrı

CHP İstanbul İl Başkanlığı, 18 Mayıs Cumartesi günü Saraçhane’de düzenlenecek mitinge tüm yurttaşları davet etmektedir. Mitingde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanı sıra, atanmayan öğretmenler, mülakat mağdurları ve eğitim emekçileri konuşma yapacaktır. Ayrıca, mitinge katılmak isteyenler için 39 ilçeden kalkacak araçlar bulunacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin