1. Haberler
  2. Siyasetten
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel Malatya’da Ziyaretlerde Bulundu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Malatya’da Ziyaretlerde Bulundu

featured

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin kazandığı belediyelere teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor. Özel bu kapsamda Malatya’ya geldi. Yazıhan Belediyesi, Doğanşehir Belediyesi, Cumhuriyet Örnekköy Mahallesei ve Rönesans Konteyner Kent’i ziyaret eden Özel’in Malatya’daki son durağı partisinin il başkanlığı oldu. CHP Lideri Özel, il binasının önünde toplanan yurttaşlara hitap etti.

Özel’in Konuşmasından Öne Çıkanlar

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle: “Burası ki Malatya’dır. Bu baba evinin önemi hepimiz için ayrı. Ben Malatya’ya her geldiğimde hem baba evine geliyorum hem ağabeyimin evine geliyorum. Eğer birisi ‘Bir milletvekili nasıl olur? Milletin verdiği görev nasıl yapılır? Halka karşı sorumlu siyaset nasıl yapılır’ diye merak ediyorsa hiç merak etmesin. O merak edene Veli Ağbaba’yı gösterin, ‘Böyle yapılır’ deyin. Devletin yetişmediği yere yetişen Veli Ağbaba’yı, Malatya istedi; biz aday yaptık ve örgütümüzle birlikte yüzde 38 oy aldı. Kimse küçümsemesin, Cumhuriyet tarihinin en büyük başarılarından biridir. Depremde hayatını kaybeden Kadın Kolu Başkanımız Güllü Tuncer’e ve eşi Ekrem Tuncer’e bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Onların varlığında, Malatya’da hayatını kaybeden bin 277 hemşehrimize Allah’tan rahmet, siz onların değerli ailelerine, komşularına, kardeşlerine bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyorum.

Depremzedelere Yönelik Eleştiriler

Depremzedelere Yönelik Eleştiriler

Depremzedelere yönelik eleştirilerde bulunan Özel, “Deprem gerçekleşti, arkasından gelen seçimde çıktılar, dediler ki ‘Oyları bize verin, bir yıl içinde evleri yapacağız.’ İnsanların serbest karar vermesine bile engel oldular. Ne oldu peki? Bakın, söz verdikleri ev sayısı 650 bin. Malatya’da söz verdikleri ev sayısı 103 bin. Ama Türkiye’de evlerin sadece yüzde 12’sini verdiler, 79 bini. Malatya’da verdikleri, tamamlayıp teslim ettikleri ev sayısı 7 bin 881.

Kayısı Üreticileri ve Ekonomik Sorunlar

Mesleğine dikkat çeken Özel, “Malatya deyince kayısıyı konuşmadan olmaz. Kayısının sorununu anlatmadan olmaz. Bugün kayısı bahçesine de gittik, üreticilerle de konuştuk dertlerini yerinde dinledik. Geçen sene bahçede 100 lira olan kuru kayısı, bu sene 140 lira. Mazot iki kat artmış, ilaç artmış, gübre açmış, işçilik artmış ama kilosu 100’den 140’a gelmiş. Öbür tarafta geçen sene 175 lira olan marketteki kuru kayısı, bu sene 390 lira olmuş.

Özgür Özel’in konuşması sonrasında il örgütüyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin