Saç Dökülmesi Hakkında Dermatoloji Uzmanı Dr. Elçin Akdaş’ın Önemli Bilgileri

featured

Dermatoloji Uzmanı Dr. Elçin Akdaş’tan Saç Dökülmesi Hakkında Önemli Bilgiler

Dermatoloji Uzmanı Dr. Elçin Akdaş, saç dökülmesinin kadınlarda ve erkeklerde oldukça yaygın görüldüğünü belirtiyor. Saç dökülmesinin bireylerde depresyon, anksiyete ve özgüvende azalmaya neden olabileceğini vurgulayan Dr. Akdaş, hastalığın psiko-sosyal yükünün de önemli olduğunu dile getiriyor. Günlük olarak 150-200 saç teline kadar dökülmenin normal olduğunu ancak bu miktarın üzerindeki saç dökülmelerinin normal kabul edilemeyeceğine dikkat çekiyor.

Saç dökülmesinin çeşitli nedenlerinin olduğunu belirten Akdaş, doğru teşhis için bir dermatoloji uzmanına danışılması gerektiğini söylüyor. Vitamin ve mineral eksiklikleri, hormon düzensizlikleri, stres, hızlı kilo kayıpları gibi faktörlerin saç dökülmesinde rol oynayabileceğini ifade ediyor. Akdaş, saç dökülmesinin altında yatan nedenin ortadan kalkması durumunda saç dökülmesinin genellikle 3-6 ay içinde gerilebileceğini belirtiyor.

En Sık Erkek Tipi Saç Dökülmesi Görülüyor

Hormonlara ve genetik faktörlere bağlı saç dökülmelerinin yaygın olduğunu belirten Dr. Akdaş, androjenik alopesi (erkek tipi dökülme) konusunda da bilgi veriyor. Testosteronun bir metaboliti olan dihidrotestosterona karşı kıl köklerinde duyarlılık olduğunu belirten Akdaş, bu durumun zamanla saçların incelmesine ve kıl köklerinin boşalmasına neden olabileceğini açıklıyor.

Saç Dökülmesinde Tedavi Yöntemleri

Saç dökülmesinin tedavisi konusunda çeşitli yöntemlerin bulunduğunu belirten Akdaş, sürme ilaçlar, PRP, mezoterapi, dermapen gibi uygulamaların saç köklerini beslediğini ve saçların gürleşmesine yardımcı olabileceğini ifade ediyor. Saç ekimi işleminin de ileri düzey saç dökülmelerinde tercih edilebileceğini belirten Akdaş, ancak saç ekiminin en erken 30 yaşından sonra yapılmasının daha uygun olabileceğini vurguluyor.

Akdaş, saç dökülmesinin sebepleri arasında travma ve çeşitli dermatolojik hastalıkların da bulunabileceğini belirterek, doğru teşhis ve tedavinin önemini vurguluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin