Hemşirelerin Çalışma Koşulları ve İstekleri

featured

SES Eş Genel Başkanı Nazan Karacabey, COVID-19 pandemisi sürecinde hemşirelerin çalışma saatlerinin artırıldığını ve ücret adaletsizliğinin genişlediğini belirtti. Karacabey, iktidarın can güvenliğini sağlama yükümlülüğünü yerine getirmediğini ve şiddetle baş başa bıraktığını ifade etti.

Hemşire İstihdamında Yaşanan Sorunlar

Kamu ve özel sektörde çalışan hemşire sayısının yetersiz olduğu vurgulandı. Türkiye’de 1000 kişi başına düşen hemşire sayısının OECD ülkelerinin gerisinde olduğu belirtildi. Hemşirelerin istihdam sorunlarına çözüm bulunması gerektiği dile getirildi.

Hemşirelerin Talepleri

  • Atama bekleyen hemşirelerin kadrolu istihdam edilmesi
  • Anadilinde eğitim ve bakım hizmeti veren ücretsiz kreşlerin açılması
  • Ücretlerin tek kalemde ödenmesi ve sabit ücret düzenlemesine geçilmesi
  • Meslek hastalıkları tablolarının yeniden düzenlenmesi

Ebelere ve Hemşirelere Verilen Teşvikler

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, ebelere ve hemşirelere verilen teşviklerin yetersiz olduğunu belirtti. Özellikle aile sağlığı merkezlerinde çalışanların düşük teşviklerle çalıştığına dikkat çekildi.

Hemşirelerin ve ebelerin emeklerinin yeterince değer görmediği vurgulandı. Hemşirelerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve istihdam sorunlarının çözülmesi gerektiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin