Aşırı Terleme Sorunu ve Tedavi Yöntemleri

featured

Aşırı Terleme Sorunu ve Çözüm Yolları

Günümüzde pek çok insan, kapalı ve sınırlı alanlarda yaşamak zorunda kalıyor. Bu durum, bireylerin yaşam kalitesini olumsuz etkileyebiliyor. Özellikle bazıları, neredeyse 24 saatin tamamını küçük bir odada geçiriyor; çalışıyor, dinleniyor ve sosyal yaşantılarını sürdürüyor. Bu bağlamda, el ve vücutta biriken ter yükünü dışarı atmak oldukça zorlaşıyor. Aşırı terleme sorunu, özellikle kapalı alanlarda yaşayan bireyleri daha fazla etkiliyor. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Orhan Yücel, “Bazı insanların el, yüz ve koltuk altlarından ter adeta damlıyor. Bu yüzden pek çok kişi alternatif tedavi yöntemlerine yönelmekte” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Tedavi Seçenekleri Kişiye Göre Değişiklik Gösteriyor”

Doç. Dr. Orhan Yücel, “İnsanlar yıllardır bu sorunlarıyla başa çıkmaya çalışıyor. Krem kullanımı, iyontoforez ve botoks gibi yöntemler tercih ediliyor. Eğer ameliyatsız yöntemlerle sorun çözülemezse, kalıcı ve etkili bir çözüm olarak klipsli ETS ameliyatı uygulanabiliyor. Ancak aşırı terleme tedavisi, her bireyin şikayetlerine göre farklılık göstermektedir. Örneğin, koltuk altına botoks uygulaması yapılabilir. Fakat aşırı terleme söz konusuysa ve kontrolsüz bir krem tedavisi uygulanıyorsa, bireyler ağır metallere maruz kalabilirler. Bu durum, psikolojik sorunlara veya nörolojik rahatsızlıklara yol açabilir. Bu nedenle alternatif tedavi seçenekleri büyük bir önem taşımaktadır. En etkili ve kalıcı tedavi yöntemi ise cerrahidir” ifadelerini kullandı.

“Vücudun Genelinde Olan Terlemelerde Cerrahi Müdahale Etkili Değil”

Cerrahinin doğru endikasyonlarla gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Orhan Yücel, “Gece yattığınızda el, yüz veya koltuk altı terlemiyorsa, cerrahi açıdan değerlendirilme şansınız var. Özellikle yalnızca el, yüz, koltuk altı ve ayaklardaki aşırı terleme problemi yaşayan hastalar, klipsli ETS ameliyatı açısından kesinlikle değerlendirilmelidir. Bu bireyler, cerrahiden mükemmel sonuçlar alabilir. Cerrahi yöntemlerle etkili ve kalıcı bir tedavi sağlanabilmektedir. Ancak vücudun genelinde meydana gelen terlemelerde cerrahinin etkisi yoktur. Bu ameliyat, mutlaka uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmelidir. Uzman olmayan kişiler tarafından yapılan tedavilerden genellikle olumlu sonuçlar alınamamaktadır” dedi.

“Sinir Yakılması Vücudun Genelinde Terlemeyi Artırabiliyor”

Bu tür ameliyatlarda geçmişte koter sıklıkla kullanılıyordu. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Orhan Yücel, “Koter kullanımı, sinir dokusunun fazla hasar görmesine neden olduğunu gözlemledik. Bazı hastalarda zaman zaman kalp atış sayısında bile azalma gözlemleniyordu. Koter kullanımı sırasında daha uzun sinir boyu etkilenmekte ve bu da vücudun genelinde aşırı terleme (refleks terleme) sıklığını artırabilmektedir. Ayrıca, ameliyat sonrası memnuniyetsizlik durumunda, klipsli ETS’de olduğu gibi birey eski durumuna dönüş şansını kaybediyor” şeklinde açıklama yaptı.

“Klipsli Tedavi ile Eski Hale Dönmek Mümkün”

“Uzun zamandır aşırı terleme tedavisiyle yakından ilgileniyoruz” diyen Dr. Orhan Yücel, sözlerine şöyle devam etti: “Klipsli ETS ameliyatı uyguluyoruz. Diyelim ki hasta ameliyattan çıktı ve genel durumundan rahatsız oldu, vücudunun başka yerlerinde ciddi terlemeler başladı. Bu durumda, klips çekildiğinde kişi büyük oranda eski haline dönebilir. Kendi tecrübelerime dayanarak, bu tedaviyi klipslerle uyguladıysanız ve yalnızca belirli bölgelere müdahale ettiyseniz, kişilerde şikayetlerin büyük oranda tamamen geçtiğini gözlemliyoruz.”

“Yanlış Tedavi Uygulamanın Sonuçları”

Yanlış tedavi uygulandığında karşılaşılabilecek sorunlar hakkında konuşan Dr. Orhan Yücel, son olarak “En sık rastlanan problem, refleks terlemedir. Ameliyat sonrası vücudun genelinde aşırı terleme ile karşılaşabilirsiniz. Refleks terleme riskini azaltmak için ameliyat öncesinde, kullanılan cerrahi yöntem ve sonrasında ciddi gayret sarf ediyoruz. Bu da bize kabul edilebilir bir risk ile tedavi şansı sağlıyor. Bu ameliyat, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere birçok ülkede güncel gelişmeler ışığında uygulanmaktadır. Sonuç olarak, hastalarımıza bilimsel veriler ışığında tedavi alternatiflerini sunuyoruz. Hastalarımız, bunun farkında olmalıdır. Bölgesel aşırı terleme bir durum değildir. Şikayetlerinizi hafifletmek için klipsli ETS açısından değerlendirilmenizde fayda olabilir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin