Santa Maria Kilisesi’ne Düzenlenen Saldırıyı IŞİD Üstlendi

featured

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde düzenlenen ve bir kişinin ölümüne sebep olan saldırı, terör örgütü IŞİD tarafından üstlenildi.

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan tarihi Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde pazar günü gerçekleştirilen  saldırı, şehrin huzurunu kaçırdı. Pazar ayini sırasında iki kar maskeli saldırganın cemaate ateş açması sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Bu trajik olay, yerel ve uluslararası toplumu derinden sarsarken, terörün acımasız yüzünü bir kez daha gösterdi.

IŞİD Tarafından Üstlenilen Saldırı

IŞİD’in resmi yayın organı Amaq Haber Ajansı’nda yer alan açıklamaya göre, saldırı, terör örgütü liderlerinin ‘dünya genelinde Yahudi ve Hıristiyanları hedef alma’ çağrısına bir yanıt olarak gerçekleştirildi. Açıklamada, zanlıların saldırının ardından güvenli bir şekilde çekildikleri belirtildi. Ancak, bu iddiaların doğruluğunu teyit edecek resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Saldırganlar Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın verdiği bilgiye göre, silahlı saldırıyı düzenleyen iki zanlı güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Bu gelişme, olayın ardındaki soru işaretlerine bir nebze olsun cevap verirken, adaletin yerini bulacağına dair umutları artırdı.

Saldırı, İstanbul’un güvenliği ve terörle mücadele konularında yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. IŞİD’in üstlenmesi ve zanlıların yakalanması, olayın uluslararası boyutunu ve terörle mücadelenin önemini bir kez daha gündeme getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin