Mersin İl Jandarma Komutanlığı Operasyonu

featured

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığına yönelik gerçekleştirdikleri başarılı operasyonla bir tarihi eser kaçakçısını yakaladı.

Yapılan çalışmalar neticesinde Yenişehir İlçesinde tarihi eserleri satmak amacıyla hareket eden bir şüpheli belirlendi ve takibe alındı. Nihayetinde düzenlenen operasyonla kaçakçı suçüstü yakalandı ve gözaltına alındı.

Jandarma ekipleri, kaçakçının depo olarak kullandığı yerde arama gerçekleştirdi. Bu aramada, 7 adet anahtar, 2 adet Meryem Ana figürlü heykel, 2 adet mumluk ve 1 adet pusula da dahil olmak üzere toplam 74 adet tarihi objeye el koydu.

El konulan tarihi eserler, incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Yakalanan tarihi eser kaçakçısı ise işlemleri tamamlanmak üzere Jandarma Komutanlığına götürüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin