İstanbul Küçükçekmece’de silahlı ve maskeli iki kişi tarafından soyulan kuyumcudan yaklaşık 250 bin TL değerinde altın çalındı; polis, şüphelileri yakalamak için çalışmalara başladı.
İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde, Bahtiyar Koç’a ait bir kuyumcu dükkanı, silahlı ve maskeli iki kişi tarafından soyuldu. Şüpheliler, dükkan sahibini tehdit ederek vitrindeki altınları poşete doldurttu ve olay yerinden hızla uzaklaştı. Soygun sonucu yaklaşık 250 bin TL değerinde altın çalındı. Polis, kaçan şüphelileri yakalamak için geniş çaplı bir operasyon başlattı.
Atatürk Mahallesi, İkitelli Caddesi üzerinde meydana gelen soygun olayı, yerel saatle öğleden sonra gerçekleşti. Yüzlerinde cerrahi maske bulunan iki şahıs, Koç’un kuyumcu dükkanına girerek, silah zoruyla altınları poşete doldurmasını istedi. Dükkan sahibinin yardım çağrısı yapmaya çalışması üzerine paniğe kapılan soyguncular, elde ettikleri bileziklerle olay yerinden kaçtı. Kaçışları sırasında rastgele ateş açan şüphelilerden birinin mermisi, park halindeki bir aracın camına isabet etti.
Zararın Boyutu
İş yeri sahibi Bahtiyar Koç, yaşanan korku dolu anları ve soygunun detaylarını basınla paylaştı. Koç, “İçeri giren iki silahlı şahıs, vitrindeki altınları poşete doldurmamı istedi. Dışarıda bir kişiye işaret vermeye çalıştım, fark edince paniklediler. Ne kadar altın alabildilerse aldılar ve dışarıda birkaç el ateş ederek olay yerinden uzaklaştılar. Mermilerden biri park halindeki bir aracın camına isabet etti. Soygundan dolayı yaklaşık 200-250 bin TL zararımız var. Çalınan altınlar arasında 14-22 ayar arasında değişen 8-9 adet bilezik bulunuyor” dedi.
Soygun ihbarı üzerine olay yerine hızla ulaşan polis ekipleri, çevrede geniş çaplı incelemelerde bulundu. Görgü tanıklarının ifadelerine başvuran ve çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler, kaçan şüphelileri yakalamak için geniş çaplı bir operasyon başlattı.
Bu tür suçların önlenmesi ve faillerin yakalanması adına emniyet güçlerinin titiz çalışmaları devam etmektedir. Küçükçekmece’deki bu soygun olayı, güvenlik güçlerinin ve yerel halkın bu tür suçlar karşısında daha dikkatli ve tedbirli olmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.