Yurtdışı Çıkış Harcı ve Anayasa İhlali

featured

Vergi Düzenlemesi ve Yurtdışı Çıkış Harcı

İktidarın Meclis’e getirmeyi planladığı vergi düzenlemesinde yurtdışı çıkış harcının 150 TL’den 1500 TL’ye çıkarılması öngörülüyor. Bu öneri, yurttaşlar arasında tepkilere neden olmuş ve anayasal bir tartışmayı gündeme getirmiştir.

Anayasa İhlali ve Avukatın Görüşü

Konuya ilişkin Cumhuriyet’e değerlendirmede bulunan avukat Yiğit Acar, yurtdışı çıkış harcının anayasanın 13. ve 23. maddelerine aykırı olduğunu söyledi. Acar, temel konunun “vergide adalet” olduğunu vurgulayarak yurtdışı çıkış harcının seyahat hakkını kısıtladığını belirtmiştir. Anayasanın 23. maddesinin, yurttaşların özgürce seyahat edebilme hakkını güvence altına aldığını ifade etmiştir.

Acar, bu tür vergilerin yurttaşların gelirlerinin önemli bir kısmını oluşturduğunu belirterek, önerilen yurtdışı çıkış harcının orantısız ve adaletsiz olduğunu savunmuştur. Ayrıca, devletin ekonomik zorlukları vatandaşlara yüklemesinin anayasaya aykırı olduğunu ifade etmiştir.

  • Anayasa Mahkemesi’ne başvurulması gerektiği
  • AYM’nin değişikliği iptal etmesi gerektiği
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin