TESK’ten Okul Güvenliği Uyarısı
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni eğitim öğretim döneminin yaklaşmasıyla birlikte velilere önemli uyarılarda bulundu. Palandöken, çocukların okul kantinleri dışındaki yerlerden alışveriş yapmamaları ve korsan servisler konusunda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.
Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde ulaşmasının ve okul bahçelerinde rahat bir şekilde sosyalleşmelerinin her şeyden çok daha önemli olduğunu belirtti. Okul çevresinde güvenliğin sağlanmasına yönelik tedbirlerin alınmasının gerektiğini ifade eden Palandöken, şunları söyledi:
“Emniyet güçleri, yerel yönetimler ve zabıtalar, denetimleri en üst seviyede tutarak, öğrencilerin sağlığını ve güvenliğini tehdit eden unsurlara kesinlikle göz açtırmamalıdır.”
Okul Kantinleri Dışındaki Alışverişlere Dikkat!
Okul giriş çıkış saatlerinde, öğle aralarında ve teneffüs zamanlarında okul çevresinde bulunan sağlığa zararlı satıcılara karşı ailelerin, okul idarecilerinin, öğretmenlerin ve okul aile birliklerinin dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Palandöken, şu ifadeleri kullandı:
- Aileler, çocuklarına baskı yapmadan, okul kantinleri dışındaki yerlerden alışveriş yapmamaları gerektiğini açık bir şekilde anlatmalıdır.
- Öğrencilerin ihtiyaçları, okul idareleri tarafından sürekli denetlenen güvenli okul kantinlerinden sağlanmalıdır.
Korsan Servisler Hakkında Uyarılar
Okul servisi seçimi konusunda da önemli uyarılarda bulunan Palandöken, şu noktaları belirtti:
- “Bu yıl piyasada korsan servislerin daha fazla görünmesi muhtemeldir. Velilerimiz, daha ucuz diye korsan servislere kesinlikle itibar etmemelidir.”
- “Çocuklarımızın güvenli bir şekilde okula ulaşabilmesi için, odaya kayıtlı, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) belgeli, kamera ve kapı sensörü olan, yardımcı rehber personel bulunduran, aracında son teknolojiyi en iyi kullanan, kurallara riayet eden ve yasal şartları taşıyan esnafımız tercih edilmelidir.”
Palandöken, çocukların güvenliği ve sağlığı için herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı.