Tarım Girdi Fiyat Endeksi Yükselişte

featured

TÜİK Açıkladı: Tarım Girdi Fiyat Endeksi Yükselişte

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ait Tarım Girdi Fiyat Endeksi’ni (Tarım-GFE) açıkladı. Endeks aylık yüzde 1.16 artarken yıllık bazda yüzde 49.93’e yükseldi. Tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetlerde yıllık artış yüzde 76 oldu.

Çiftçi ve Halciler Endişeli: Maliyetler Yükseliyor

Çiftçi temsilcileri, artan maliyetlerle beraber üretimde ucuz ürün elde etmenin zorlaştığını belirtirken, halciler de meyve-sebze fiyatlarının yüksekliğinden yakındı. Çiftç-iSen Başkanı Ali Bülent Erdem, çiftçilerin maliyetler nedeniyle zor durumda kaldığını ifade ederken, Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan ise emeklilere göre fiyatların hala yüksek olduğunu vurguladı.

Ekmek Fiyatlarına Yansıyan Maliyet Artışı

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği komisyonu, artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatlarında bir artış önerisinde bulundu. İzmir Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Kemal Sırtı, maliyetlerin artması sebebiyle ekmek fiyatlarında zorunlu bir artışın olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin