Sarayın Bir Dakikası, Emeklinin Bir Yılı Kadar Değerli

featured

Emeklilerin Zorluğu ve Huzurevi Ücretlerindeki Fahiş Zam

Emeklilerin Zorluğu ve Huzurevi Ücretlerindeki Fahiş Zam

Geçim sıkıntısı çeken emekliler, bir de huzurevi ücretlerine yapılan astronomik zamlarla karşı karşıya kaldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Cumhurbaşkanlığı sarayının sadece bir dakikalık giderinin, emeklinin bir ay boyunca geçinmek zorunda olduğu maaştan daha fazla olduğunu vurgulayarak, “Her dakika bir emekli maaşından fazla harcayan saray, emeklinin halinden ne anlar?” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, huzurevi ücretlerine yüzde 400’e varan bir zam yaparak, ücretleri aylık 17 bin 336 liraya kadar çıkardı. Bu duruma tepki gösteren 12 bin 500 lira maaş alan bir emekli, isyan etti.

EL İNSAF

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, huzurevi ücretlerinin asgari ücreti bile geçmesine dikkat çekti. “Sarayın bir dakikalık harcaması 12 bin 996 lira. Her dakika bir emekli maaşından fazla harcayan saray, emeklinin halinden ne anlar? Sarayda oturan, huzurevinde kalanın sırtına biniyor. İlan ettikleri emekliler yılı, emeklinin çektiği sefalet yılıdır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, doğup büyüdüğü Belçika’daki emeklilerle, Bakan olduğu ülkedeki emeklilerin durumunu kıyaslasın; buradaki sefaleti daha iyi görür” diye konuştu.

Nazlıaka, huzurevlerinde 3 bin 551 TL olan tek kişilik oda ücretinin 10 bin 652 TL’ye, iki kişilik odanın ise yüzde 360 zamlanarak 4 bin 834 TL’den 17 bin 336 TL’ye çıktığını hatırlatarak, “El insaf, bu zamma asgari ücret bile yetişemedi. Emekli huzurevi ücretini ödemeye çalışsa bile, bir ay boyunca ne yapacak? Mevcut ücretler bile emeklilerimizi zor durumda bırakırken, Aile Bakanlığı’nın yaptığı bu zam derhal geri çekilmelidir. Zaten ülkede huzur yok, bari makul fiyatlarla huzurevlerinde huzur bulsunlar” ifadelerini kullandı.

4 Binden 17 Bine Fırladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, huzurevi ve yaşlı bakım rehabilitasyon merkezlerine yaptığı zammın detaylarını paylaştı. Buna göre, 3 bin 551 lira olan tek kişilik oda fiyatı 10 bin 652 liraya; çift kişilik odada kişi başı ücret ise 3 bin 110 liradan 9 bin 331 liraya yükseldi. Huzurevlerinde birlikte kalan eşlerin 4 bin 834 lira ödediği süit oda fiyatı, yüzde 360 zamlanarak 17 bin 336 lira oldu. Çift kişilik süit odanın tek kişilik ücreti de aylık 4 bin 437 liradan 13 bin 309 liraya çıktı. Aylin Nazlıaka, “Yaşlılarımız artık huzurevinde kalma imkanı bulamıyor. Ne yapsınlar, sokakta mı yatsınlar?” diyerek duruma tepkisini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin