Konya’da Tüketici Hakları Zaferi

featured

Konya’da otomotiv yedek parçası satışı yapan 34 yaşındaki Hüseyin Özdemir, aracının vize işlemleri için Seydişehir ilçesindeki araç muayene istasyonuna gitti. Ancak vize ücretini öderken kredi kartına ekstra 128,18 TL fark yansıtıldı. Durumu avukatı Emre Akman’a ileten Özdemir, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu’na aykırı olduğunu öğrenince 128,18 TL’nin iadesi için Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdu.

Kesilen Farkın İadesine Karar Verildi

Tüketici Hakem Heyeti, yapılan değerlendirme sonucunda kredi kartına kesilen farkın iadesine karar verdi. Heyet, firmanın bu uygulamasını ‘ayıplı hizmet’ olarak nitelendirdi.

“Amaç 128 TL Değil”

Hüseyin Özdemir, hukuk mücadelesini kazanmasının asıl amacının 128,18 TL’yi geri almak olmadığını, farkındalık yaratmak ve tüketicilerin haklarını aramalarını teşvik etmek olduğunu belirtti. Özdemir, “Buradaki amaç 128 TL değil. İnsanların hakkını aramasını istiyorum. Önder oldum” dedi.

“Emsal Niteliğinde Bir Karar”

Konya'da Tüketici Hakları Zaferi

Özdemir’in avukatı Emre Akman ise müvekkilinin talebi üzerine Tüketici Hakem Heyeti’ne yapılan başvurunun sonucunda firma tarafından alınan 128,18 TL’nin iadesine karar verilmesinin önemini vurguladı. Akman, bu kararın emsal niteliğinde olduğunu ve tüketici haklarını koruma adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin