Kademeli Emeklilik Tasarısı Meclis Gündeminde: Uygulanması Kaçınılmaz!

featured

Kademeli Emeklilik Sistemi Gündemde

1999-2008 yılları arasında işe başlayan ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamına girmeyen çalışanlar, kademeli emeklilik sisteminin getirilmesini talep ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, daha önce yaptığı açıklamalarda, “Emeklilik sistemiyle ilgili ya da emekli aylıklarının hesaplanmasıyla ilgili bir konu gündemimizde yok.” demişti. Ancak, bu durum CHP’li milletvekilleri tarafından yeniden Meclis gündemine taşındı.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, 1999 sonrası sigortalı çalışanlar için kademeli emeklilik sisteminin hayata geçirilmesinin zorunlu olduğunu vurguladı. Öztürk, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, EYT düzenlemesi sayesinde milyonlarca çalışanın emeklilik hakkı elde ettiğini, ancak bu düzenlemenin bazı hak kayıplarını da beraberinde getirdiğini dile getirdi.

“Bir Gün Farkla 20 Yıl Fazla Çalışma Modeli Kabul Edilemez”

Öztürk, düzenlemenin 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı çalışanları kapsadığını hatırlatarak, “9 Eylül 1999 sabahı işe girenlerin bir gün farkla 17-20 yıl daha fazla çalışmasını öngören bir model kabul edilemez. Bunun adil ve hakkaniyetli olmadığını anlamak için 9 Eylül’den sonra işe giren biri olmak gerekmiyor. Bu durum bir hak gasbıdır. Bir gün farkla insanlar 17-20 yıl daha fazla çalışmaya zorlanmakta ve bununla ilgili çözüm beklentilerine de iktidar kulaklarını tıkamakta.” şeklinde konuştu.

“Kademeli Emeklilik Sisteminin Hayata Geçirilmesi Zorunluluk”

Adalet ve hakkaniyetli bir çözüm için 1999 sonrası sigortalı çalışanlar için kademeli emeklilik sisteminin hayata geçirilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Öztürk, yapılacak düzenlemenin bütçeye ek bir yük getirmeyeceğini, kaynakların etkin ve verimli kullanımıyla mağduriyetlerin rahatlıkla giderilebileceğini belirtti. Ayrıca, Öztürk, bakanlıkların 2025 yılı bütçelerinden kamu-özel işbirliği yatırım ve projelerine ayrılan ödenekleri de eleştirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin