İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Otopark Ücretlerine Zam Kararı Aldı

featured

Meclis Toplantısı ve Karar

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, haziran ayı üçüncü birleşimini Saraçhane’deki belediye binasında gerçekleştirdi. Meclis, 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında toplandı. Toplantıda, İBB iştirak şirketi İSPARK tarafından işletilen otoparklara zam yapılması teklifi ele alındı ve oybirliğiyle kabul edildi.

Zam Detayları

Zam teklifi kapsamında, İstanbul’un belirli ilçelerinde otopark ücretlerine yüzde 35 ila 50 arasında zam yapılması kararlaştırıldı. Bu zam oranlarına göre, otopark ücretlerinde değişiklikler şu şekilde olacak:

  • Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih gibi merkezi ilçelerde 1 saate kadar otopark ücreti %35 zamla 52 liradan 70 liraya yükselecek.
  • Adalar, Arnavutköy, Avcılar gibi diğer ilçelerde ise 1 saatlik park ücreti 36 liradan 50 liraya çıkarılacak.

Yeni Ücret Tarifesi

İSPARK’ın yeni ücret tarifesi onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek. Önceki zam tarihi 11 Ekim 2023’te yapılmıştı ve bu zam oranlarına göre belirlenen yeni ücret tarifesi uygulanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin