Global Turizm Şirketlerinin Vergi Ödememe Sorunu

featured

Türkiye’de konaklama ve tatil paketi satan global turizm şirketleri, gelir vergisi ödemeden faaliyet gösteriyor. Türkiye gazetesinden Kaan Zenginli’nin haberine göre, iktidara yakınlığıyla bilinen bazı turizm şirketleri vergi yükümlülüklerini yerine getirmiyor.

Rekabet Şartlarının Eşitlenmesi Talebi

Türk şirketleri ve sektör dernekleri, yabancı turizm şirketlerinin vergi avantajıyla rekabeti bozduğunu belirtiyor. Yerli şirketler, vergi ödeme zorunluluğu olmayan yabancı şirketlerle fiyat rekabetinde dezavantajlı olduklarını dile getiriyor.

Milyar Dolarlık Global Şirketlerin Gelirleri

Global turizm şirketlerinin satış ve ciro rakamları dikkat çekici boyutlarda. Örneğin, Airbnb sadece geçen yıl 3 milyar avrodan fazla gelir elde etti ve 30 milyar avroluk bir değere sahip. Diğer büyük oyuncular arasında Agoda, Tripadvisor ve Expedia’nın sahibi Trivago da yer alıyor.

  • Airbnb: 3 milyar avro gelir, 30 milyar avro değer
  • Agoda: Booking Holdings bünyesinde faaliyet gösteriyor
  • Trivago: Expedia’nın sahibi, Türkiye pazarında güçlü
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin