Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Canlı Yayında Ekonomi ve Vergi Açıklamaları

featured

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Habertürk TV’de Canlı Yayına Katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Habertürk TV’nin canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Gündemdeki pek çok konuya değinen Yılmaz, özellikle firmaların vergi ödememesi meselesine dikkat çekti. Yılmaz, Türkiye ekonomisinin enflasyon beklentileri hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, “Temmuz ayında enflasyon beklentimiz düşük 60’lı rakamlar. Bir sonraki ay ise düşük 50’li rakamları, Eylül enflasyonu açıklandığında ise 40’lı rakamları göreceğimizi tahmin ediyoruz.” dedi.

Emekli Maaşları ve Ekonomik Etkileri

Yılmaz, emekli maaşlarına ilişkin de önemli bilgiler paylaştı. 12 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşı için ‘Yıllık maliyeti 60 milyar liranın üzerinde’ ifadelerini kullandı. Bu açıklama, emeklilerin yaşam standartları ve ekonomik durumu açısından kritik bir öneme sahip.

Vergi Ödemeyen Firmalar Üzerine Açıklamalar

Bazı firmaların ‘gerçekten’ vergi ödemediğini ifade eden Yılmaz, bu durumu şu sözlerle açıkladı: “Vergi hukukumuzda çeşitli istisnalar ve muafiyetler bulunmaktadır. Yatırım yaparken teşvik belgesi alındığında, bu durum firmalara belirli muafiyetler sağlamaktadır. Ancak bu muafiyetler, esas ağırlıklı olarak istisna ve muafiyetlerden önceki kârlılığa göre belirlenmiştir. Ne olursa olsun, bu firmalardan en az yüzde 10 kurumlar vergisi almayı başardık.”

Yılmaz, uygulamada sağlanan yenilikler hakkında da bilgi verdi: “Şu anki uygulamada, bürokrasi ana parayı silemeyecek. En fazla, cezaları ve faizleri, haklı görüyorsa mevzuat çerçevesinde indirebilecek. Ancak ana parayı silemeyecek. Bu uygulamayı ilk defa hayata geçirmiş olduk.”

KDV Düzenlemeleri ve Firmalar Üzerindeki Etkisi

Yılmaz, KDV ile ilgili mevcut durumu da ele aldı: “Normalde KDV alacağı oluştuğunda, süreç içinde Maliye ile mükellefler arasında bir etkileşim yaşanıyor. Satın alırken ödenen KDV ile satarken ödenen KDV farklılaştığında birikim oluşabiliyor. Son düzenlememizde, 5 yıl boyunca bir firma KDV’sini alacağına dönüştürememişse, 5 yılın sonunda bunu gider olarak gösterip, ödeyeceği vergilerle mahsuplaşma imkanı getiren bir mekanizma oluşturduk. Bu miktar, şirketlerin KDV alacağını azaltıyor. Daha az miktarda da olsa KDV’lerini nakde çevirme fırsatı sağlıyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin