Rusya’nın Kiev’e Yönelik Devasa Saldırısı: 120 Füze ve 90 İHA ile Kentin Üzerine Geldi

featured

Ukrayna’ya Yönelik Büyüklükteki Saldırı

Ukrayna'ya Yönelik Büyüklükteki Saldırı

Rusya, 17 Kasım sabahı Ukrayna’ya, son aylardaki en büyük füze ve insansız hava aracı saldırılarından birini gerçekleştirdi. Ülke genelinde meydana gelen bu saldırılarda en az 5 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi ise yaralandı. Saldırılar, başkent Kiev’den Mikolaiv’e kadar geniş bir coğrafi alana yayıldı ve hem konutlara hem de kritik altyapıya büyük zarar verdi.

Rusya'nın Kiev'e Yönelik Devasa Saldırısı: 120 Füze ve 90 İHA ile Kentin Üzerine Geldi

Kiev’de, yerel saatle 06:30 ile 07:15 arasında ardı ardına patlamalar duyuldu. Son iki ayda ağırlıklı olarak insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen saldırılara rağmen, bu sefer yaklaşık 120 füze ile birlikte toplamda 90 İHA kullanıldı. Pechersk mahallesinde bir apartmanın üzerine düşen enkaz, alevlerin yükselmesine sebep oldu. Olayda bir kişi hastaneye kaldırılırken, diğer yaralılar olay yerinde tedavi edildi.

Rusya'nın Kiev'e Yönelik Devasa Saldırısı: 120 Füze ve 90 İHA ile Kentin Üzerine Geldi

Halk, füze saldırılarından kaçabilmek için metrolara sığındı. Metrolar, aniden dolup taşarken, bazı hatlarda elektrik kesintileri yaşandı. Saldırılar ayrıca Rivne, Ivano-Frankivsk, Çerkasi, Dnipro ve Odesa gibi birçok bölgeyi de hedef aldı. Enerji Bakanı Herman Halushchenko, Rusya’nın “ülke genelinde enerji üretim ve iletim tesislerini” hedef aldığını açıkladı. Yetkililer, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Moskova’nın enerji altyapısını hedef alarak geçen yılki kış saldırılarını tekrarlama ihtimaline karşı uyarıda bulunmuştu.

Rusya'nın Kiev'e Yönelik Devasa Saldırısı: 120 Füze ve 90 İHA ile Kentin Üzerine Geldi

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçtko, başkentte konutların yanı sıra bir kütüphane ve bir kulüp binasının da hasar gördüğünü bildirdi. Holosiivski ve Dniprovski bölgelerinde de düşen füze enkazları tahribat yarattı. Yetkililer, saldırının etkilerini değerlendirmek ve halka yardım etmek amacıyla sabah saatleri boyunca yoğun bir çalışma yürüttü.

Kiev dışındaki şehirler de bu saldırılardan büyük ölçüde etkilendi. Mikolaiv’de en az 2 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi yaralandı. Bölge valisi Vitali Kim, yaralılar arasında iki çocuğun bulunduğunu belirtti. Mikolaiv’deki bu saldırılar, ülke genelinde yaşanan yıkımın boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Rusya'nın Kiev'e Yönelik Devasa Saldırısı: 120 Füze ve 90 İHA ile Kentin Üzerine Geldi

Bu saldırılar, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik altyapıyı hedef alan kış taktiğini yeniden devreye soktuğunu gösteriyor. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte, enerji şebekesinin zarar görmesi, milyonlarca sivili zor bir kışla yüzleşmeye zorlayacak.

Rusya'nın Kiev'e Yönelik Devasa Saldırısı: 120 Füze ve 90 İHA ile Kentin Üzerine Geldi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin