Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, kameraların önünde gerçekleştirdiği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Singh, yüzer iskelenin İsrail’in Aşdod Limanı’nda durduğunu ve hafta sonu yeniden demirlemesine izin verecek koşulların henüz oluşmadığını belirtti. Dolayısıyla iskele Aşdod Limanı’nda kalmaya devam edecek.
Şu anda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ya da ABD gemilerinde bulunan yardımların Gazze halkına ulaşacağını ifade eden Singh, bu yardımların geçici bir iskele ya da Aşdod üzerinden aktarılacağını belirtti. Singh, iskelenin yeniden demirleyip demirlemeyeceğinin komutanlar tarafından değerlendirildiğini ve hafta sonu hava koşullarının buna izin vermediğini ifade etti. Konuyla ilgili bu hafta içerisinde güncelleme yapılacağını vurguladı.
Singh, yüzer iskele aracılığıyla şu ana kadar yaklaşık 20 milyon sterlinlik (yaklaşık 856 milyon lira) yardım taşıdıklarını belirtti ve bu başarının altını çizdi. İskelenin geçici olduğunu hatırlatan Singh, yazın sonlarına doğru deniz koşullarının geçici limanın çalışmasına izin vermeyeceğini bildiklerini kaydetti.
Trump’a Suikast Girişimine Tepki
Singh, Pensilvanya’daki bir miting sırasında suikast girişimine uğrayan eski Başkan Donald Trump’ın yaşadığı olaylara tepki gösterdi. “Bu tür şiddet olaylarının demokrasimizde yeri yoktur. Amerika’daki farklılıklarımızı bu şekilde çözemeyiz, nokta” dedi.
ABD’den İsrail’e Bomba Sevkiyatı
İsrail’e yaklaşık 227 kilogramlık bombaların sevkiyatının başladığını doğrulayan Singh, 13 Temmuz’da İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıda ABD üretimi JDAM füzesinin kullanılıp kullanılmadığı hakkında bilgisi olmadığını belirtti. Ayrıca, 11 Temmuz’da ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, yaklaşık 2 aydır askıya alınan 227 kilogramlık bomba sevkiyatını tekrar başlattığı bilgisini paylaştı.