Mahmud Abbas ve Yönetimi Gazze’ye Tarihi Bir Ziyaret Gerçekleştiriyor

featured

Filistin’de Uluslararası Destek Arayışı

Filistin haber ajansı WAFA’nın bildirdiğine göre, Fetih Hareketi Merkez Komitesi, Ramallah’ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas başkanlığında toplandı. Bu toplantıda Abbas, üyelerine İsrail’in Gazze ve Batı Şeria’daki saldırılarının durdurulması için uluslararası ve Arap dünyasından destek almayı amaçlayan Rusya, Türkiye ve Suudi Arabistan’a gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilgili önemli bilgiler aktardı.

Abbas, savaşın sona ermesi ve Filistin devletinin, Batı Şeria ile Doğu Kudüs gibi Filistin topraklarının ayrılmaz bir parçası olan Gazze’de de tüm görevlerini üstlenebilmesi için planlanan Gazze ziyaretine yönelik çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyeleri ise, tüm dünya liderlerine ve özgür insanlara hitaben, “İsrail’in ABD’nin desteğiyle çocuk, kadın ve yaşlıları öldürme çılgınlığının” durdurulması için en iyi seçenek olan Gazze ziyaretini desteklemeye çağırdı. Komite üyeleri, İsrail’in Batı Şeria’daki kent ve kasabalarda sürdürdüğü baskın, kan dökme ve toplu cezalandırma politikalarına son vermesi için uluslararası topluma acil müdahale çağrısında bulundu.

Komite ayrıca, uluslararası hukuk kuruluşlarına, İsrail hapishanelerinde işkence ve her türlü kötü muameleye maruz kalan Filistinli mahkum ve esirlere karşı sorumluluklarını yerine getirmeleri konusunda çağrıda bulundu.

“Çözüm Yolu Kalmadı”

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15 Ağustos’ta TBMM Genel Kurulu Olağanüstü Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Gazze’ye gitme kararı aldıklarını belirterek, “Önümüzde hiçbir çözüm yolu kalmadı, bu nedenle de ben ve tüm Filistin yönetimi üyeleri Gazze’ye gitme kararı aldık, bunu gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı. Abbas, “Gazze’ye gideceğim. Bizim hayatımız, Gazze’deki çocukların hayatından daha değerli değil.” diyerek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne kendilerinin güvenli bir şekilde Gazze Şeridi’ne ulaşmalarını sağlama çağrısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin