Japonya’da Streptokok Şok Sendromu Vakalarında Artış

featured

NIID Açıklaması

Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIID) tarafından yapılan açıklamada, Japonya’da Streptokok Şok Sendromu (STSS) vakalarının bu yıl Haziran ayının başı itibarıyla 977’ye ulaştığı belirtildi. 2023 yılı aynı döneminde ise 941 vaka görüldüğü ifade edilirken, 1999 yılından bu yana kayıtların tutulmaya başlandığı vurgulandı. Hastalığın streptokok pyogenes bakterisinden kaynaklandığı ve genellikle boğaz ağrısı ile ilişkilendirildiği, ilerleyen dönemde ise uzuv nekrozuna ve çoklu organ yetmezliğine neden olabileceği belirtildi. Özellikle başkent Tokyo merkezli Kanto bölgesinde daha ölümcül ve bulaşıcı türler kaynaklı enfeksiyon vakalarının arttığı bildirildi.

Belirtilere Dair Uyarılar

Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanı Takemi Keizo, NIID’in açıklamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, enfeksiyon önlemlerinin önemini vurgulayarak, “Enfeksiyon eğilimlerinin takip edilmesinin hayati önem taşıdığını düşünüyoruz.” dedi. Ayrıca, Tokyo Kadınlar Tıp Üniversitesi’nden Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Kikuçi Ken, streptokokal bakteriyel enfeksiyonlara karşı özellikle ayak yaralarının hassas olduğunu belirtti. Ayak yaralarının bakterinin giriş noktası olabileceğine dikkat çeken Kikuçi, belirtiler arasında yüksek ateş, şişen yaralar ve sayıklamanın bulunduğunu söyledi.

  • Dikkat Edilmesi Gereken Belirtiler:
    • Kabarcık ve ayak mantarı gibi küçük yaralar
    • Yüksek ateş ve şişen yaralar
    • İvedilikle tıbbi yardım alınması gereken durumlar

Mie Ulusal Hastanesi Başkanı Taniguçi Kiyosu ise mayıs ayında yaptığı açıklamada, streptokokal bakterinin ciddi sonuçlara neden olabileceğine dikkat çekerek, yaraların dezenfekte edilmesi ve hijyen önlemlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtmişti. 30 yaş civarındaki bireylerde daha sık görülen “et yiyen” bakteri kaynaklı STSS, potansiyel olarak ölümcül olarak nitelendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin