Japonya’da Meydana Gelen Depremlerde Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 30’a Yükseldi

featured

Japonya’nın İşikawa eyaletinde meydana gelen şiddetli depremler sonucu 30 kişi hayatını kaybetti. Depremler, bölge genelinde maddi hasar ve kurtarma operasyonlarına neden oldu. Tsunami uyarıları kaldırıldı, ulaşım ve etkinliklerde aksamalar yaşandı.

Japonya’nın batısındaki İşikawa eyaletinde ve Noto Yarımadası kıyılarında yaşanan seri depremler büyük yıkıma neden oldu. Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), bölgede 5 ile 7 arasında değişen şiddetlerde çok sayıda deprem kaydedildiğini açıkladı. Depremler sonucu 30 kişi yaşamını yitirdi.

Depremler, 2 Ocak günü yerel saatle başlayarak, 5.7’den 7.6’ya kadar değişen şiddetlerde gerçekleşti. Gece boyunca da bölgede 4 ile 5 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Tsunami Uyarıları

JMA’nın raporuna göre, bölgede tsunami uyarıları yapılmış, ancak daha sonra tüm uyarılar kaldırıldı.

Depremler sonucunda 200’e yakın bina hasar gördü, kara yollarında çökmeler yaşandı. Noto Yarımadası’ndaki Wajima kentinde büyük bir yangın çıktı. İşikawa Eyalet Valiliği, bölgede arama kurtarma faaliyetleri için Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’ne bağlı 1000 personelin sevk edildiğini duyurdu.

Bölgedeki tren hatlarında ciddi gecikmeler yaşanırken, İmparator Naruhito’nun halkı selamlayacağı etkinlik iptal edildi. Ayrıca, Noto Yarımadası’ndaki Şika Nükleer Güç Santrali ve çevredeki diğer nükleer tesislerde herhangi bir anormallik saptanmadı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin