Hindistan’ın Utlar Pradeş eyaletinde, traktör sürücüsü, başka bir araçla çarpışmamak için direksiyonu gölete kırdı. Gölete devrilen traktör römorkunda bulunan 8’i çocuk, 7’si kadın 15 kişi yaşamını yitirdi.
Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinde meydana gelen ve kalpleri sarsan bir kaza, 15 masum insanın hayatına mal oldu. Bir traktör sürücüsünün, başka bir araçla çarpışmamak için ani bir manevra yaparak direksiyonu gölete kırması sonucu, traktörün römorkunda bulunan 8’i çocuk, 7’si kadın olmak üzere toplam 15 kişi yaşamını yitirdi.
Kaza, sürücünün çarpışmayı önlemek için son anda yaptığı direksiyon hareketiyle traktörün ters dönerek göletin çamurlu sularına gömülmesiyle gerçekleşti. Hindustan Times’ın raporuna göre, olay Uttar Pradeş eyaletinde yaşandı ve kazazedelerin çoğu traktör römorkunda seyahat ediyordu.
Olayın ardından yetkililer hızla müdahale ederek, yaralıların kurtarılması ve göletteki arama kurtarma çalışmalarının koordinasyonunu sağladı. Kazada yaralananların tedavisi için de gerekli adımlar atıldı.
Bu trajik olay, Hindistan’ın kırsal bölgelerinde yaşanan ulaşım güvenliği sorunlarını ve traktörlerin, özellikle tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu dönemlerde, çok sayıda insanı taşımak için kullanılmasının getirdiği riskleri bir kez daha gündeme getirdi.
Kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Yetkililer, bu tür trajedilerin önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması konusunda çağrıda bulunuyor.