Gürcistan Halkı Yabancı Etkinin Şeffaflığı Yasasını Protesto Etti

featured

Gürcistan’daki halk, 14 Mayıs’ta kabul edilen “yabancı etkinin şeffaflığı” yasasını protesto etmek amacıyla Tiflis’te sokaklara çıktı. Binlerce kişi, Parlamento binasının önünde toplanarak yasa tasarısına karşı tepkilerini dile getirdi.

Göstericilerin Talepleri ve Eylemleri

Protestocular, yabancı etkinin şeffaflığı yasasının geri çekilmesini ve hükümetin bu konuda adım atmaması durumunda daha fazla eylem yapacaklarını belirtti. Göstericiler, AB bayrakları taşıyarak ülkenin Avrupa Birliği ile entegrasyonunu savundu. Ayrıca, yasanın Gürcistan’ın demokratik yapısına zarar vereceği endişesini dile getirdiler.

Dışişleri Bakanlarının Destek ve Katılımı

Estonya, İzlanda, Litvanya ve Letonya dışişleri bakanları da protesto gösterisine katılarak halkın yanında olduklarını ve Gürcistan’ın AB ile entegrasyonunu desteklediklerini belirtti. Bakanlar, yasanın ülkenin demokratik ilerleyişine zarar vereceği konusunda endişelerini dile getirdiler.

  • Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna
  • İzlanda Dışişleri Bakanı Thordis Kolbrun Reykfjörd Gylfadottir
  • Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis
  • Letonya Dışişleri Bakanı Baiba Braze
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin