Gazzede Yaşanan Katliam Sırasında, Hamas Liderleri Kahire’de Barış Arayışında

featured

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları

İsrail, Pazar günü Gazze’ye gerçekleştirdiği askeri operasyonlar sonucunda en az 15 Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Sağlık görevlileri, bölgedeki hava saldırılarının ve kuzey sınırındaki yıkıcı faaliyetlerin devam ettiğini ifade etti. Nuseyrat mülteci kampında bir evin hedef alındığı hava saldırısında altı kişi yaşamını yitirdi. Gazze Şehri’nde başka bir eve yönelik saldırıda ise üç kişi hayatını kaybetti. Güney Gazze’nin Han Yunus bölgesinde yer alan bir çadır kampına düşen bir füze, iki çocuğun ölümüne neden olurken, Refah’ta Mısır sınırına yakın bir hava saldırısı da dört kişinin canını aldı.

‘Tampon Bölge’ Operasyonları

Gazze’nin kuzeyinde, Cibaliye, Beyt Lahiya ve Beyt Hanun bölgelerinde İsrail ordusunun evleri dozerlerle yıkmaya devam ettiği bildiriliyor. Filistinli halk, bu operasyonların asıl amacının tampon bölge oluşturmak olduğunu savunuyor. Yerel sakinler zorla yerlerinden ediliyor. Öte yandan, İsrail ordusu bu iddiaları reddederek, operasyonların Hamas militanlarını etkisiz hale getirmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Filistinli yetkililer, İsrail’in kuzey Gazze’de yürüttüğü operasyonların başlangıcından bu yana yüzlerce Hamas militanının öldürüldüğünü ifade ediyor. Hamas’ın silahlı kanadı ise anti-tank roketleri, havan topları ve patlayıcı cihazlarla düzenledikleri saldırılarda çok sayıda İsrail askerini etkisiz hale getirdiklerini iddia ediyor.

İsrail Hapishanelerindeki Mahkumlar

İsrail hapishanelerinde tutulan iki Filistinli mahkumun Pazar günü hayatını kaybettiği açıklandı. İnsan hakları savunucuları, savaşın başlangıcından bu yana İsrail gözetiminde yaşamını yitiren mahkum sayısının 47’ye yükseldiğini rapor etti.

Hamas’ın Kahire’deki Görüşmeleri

Aynı gün, Hamas liderleri, Mısır’ın başkenti Kahire’de Mısırlı yetkililerle esir takası üzerine görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmeler, ABD’nin Katar, Mısır ve Türkiye ile işbirliği içinde Gazze’de ateşkes sağlama çabalarını yeniden canlandırdığını açıklamasının ardından gerçekleştirildi. İsrail, savaşın sadece Hamas’ın tamamen yok edilmesiyle sona ereceğini belirtirken, Hamas ise savaşın durdurulmasını talep ediyor. Gazze yetkililerine göre, İsrail’in saldırıları sonucunda 44.300’den fazla insan hayatını kaybetti ve bölgedeki nüfusun neredeyse tamamı yerinden edilmiş durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin