FBI Başkanı Wray, Trump’a Yönelik Suikast Girişimini Açıkladı

featured

FBI Başkanı Wray’in Açıklamaları

FBI Başkanı Christopher Wray, ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesinin toplantısında, Donald Trump’a yönelik bir suikast girişimi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Wray, saldırgan Thomas Matthew Crooks’un, Trump’a ateş açmadan önce miting alanında yaklaşık 11 dakika boyunca dron uçurduğunu belirtti. Wray, bu konuda daha fazla detay vererek, “Uçurduğu alan hakkında açık olayım. Sahne üzerinde veya alanın o kısmında değil, yaklaşık 183 metre ötesinde diyebilirim.” dedi.

Wray, Crooks’un aracında iki adet, evinde ise bir adet patlayıcı madde bulunduğunu ve bu cihazların “nispeten kaba cihazlar” ancak “uzaktan patlatılma yeteneğine sahip olduklarını” ifade etti. Ayrıca, Crooks’un Gizli Servis keskin nişancıları tarafından etkisiz hale getirildiğinde yanında bir uzaktan kumanda aleti bulunduğunu söyleyen Wray, patlayıcı cihazların üzerindeki açma kapama düğmesine dikkat çekerek, “Eğer bu cihazları çatıdan patlatmaya çalışsaydı işe yaramazdı.” şeklinde konuştu.

Çatıda Bulunan Mermi Kovanları

Wray, saldırı sonrası çatıda 8 boş mermi kovanı bulunduğunu belirtti ve şu an için Crooks’un bu eylemi “tek başına” gerçekleştirdiğini düşündüklerini kaydetti. Eski başkana yönelik bu suikast girişiminin “demokrasiye bir saldırı” olduğunu vurgulayan Wray, FBI’ın hala zanlının “hangi saikle” bu eylemi gerçekleştirdiğini anlamak için Crooks’un elektronik aygıtlarında incelemeler yaptıklarını bildirdi. Wray, “Altını çevirmediğimiz taş bırakmayacağız. Tetikçi ölmüş olabilir ama FBI’ın soruşturması büyük ölçüde devam ediyor.” diye ekledi.

Olayın Arka Planı

Olayın gelişimine bakıldığında, eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz’da Pensilvanya’nın Butler bölgesindeki bir seçim mitingi sırasında silahlı saldırıya uğramıştı. Bu saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), bu saldırıyı bir suikast girişimi olarak tanımlamış ve olay mahallinde hayatını kaybeden saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu bildirmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin