Donald Trump’ın Tarım Bakanlığı için Seçtiği O İsim! Kim Bu?

featured

Donald Trump’tan Yeni Tarım Bakanı Ataması

ABD’nin yeni seçilmiş Başkanı Donald Trump, Tarım Bakanı olarak Brooke Rollins’i atadı. Trump, “Brooke, ülkemizin belkemiği olan Amerikan çiftçilerini koruma çabalarımıza öncülük edecek. Kendisi, bir sonraki Tarım Bakanı olarak bu hayati görevi üstlenecek,” dediği açıklamasında, Rollins’in önemli bir görev üstleneceğini vurguladı.

Senato onayı ile birlikte Rollins, 100 bin kişilik bir kadroyu yöneten ve ülke genelinde her ilçede ofisleri bulunan bir bakanlığın başına geçecek. Tarım Bakanlığı, tarım ve beslenme programları, ormancılık, konut ve tarım kredileri, gıda güvenliği, kırsal kalkınma gibi çok çeşitli alanlarda faaliyet göstermektedir. 2024 yılı için bakanlığın bütçesi 437,2 milyar dolar olarak belirlenmiştir.

Rollins’in görev sahası, hem kırsal hem de kentsel kesimlerde ABD gıda üretimini ve bütçelerini etkileyebilecek geniş bir yelpazeye sahiptir. Tarım Bakanlığı, ticaret anlaşmaları müzakere etmekten, et ve gıda güvenliği denetimlerine, orman yangınlarıyla mücadeleden kırsal bölgelerde internet altyapısını desteklemeye kadar birçok önemli görevi üstlenmektedir.

‘Alanında Rakipsiz’

Trump, Rollins hakkında “ABD çiftçisini destekleme konusundaki bağlılığı, gıda öz yeterliliğini savunması ve tarımla geçinen Amerikan kasabalarını yeniden canlandırma çabalarıyla Brooke, bu alanda rakipsiz bir liderdir,” açıklamasını yaptı. Rollins’in başkanı olduğu Önce Amerika Poliçesi Enstitüsü, sağ eğilimli bir düşünce kuruluşu olarak Trump’ın seçim kampanyasıyla yakın iş birliği içinde çalıştı ve Trump’ın yönetim politikasının şekillenmesinde önemli bir rol oynadı.

Rollins, Trump’ın ilk döneminde İç Politika Konseyi başkanlığını yürütmüştü. Yeni görevinde, biyoyakıtlar için temiz yakıt vergi kredileri hakkında önemli hazırlıklar yapacak. Biyoyakıt üretimi, özellikle ABD’nin havacılık sektörü için büyük önem taşımaktadır. Ayrıca, Rollins ABD-Meksika-Kanada ticaret anlaşmasının yeni müzakerelerine de liderlik edecek.

Bu süreçte, Meksika’nın genetiği değiştirilmiş mısır ithalatını yasaklama girişimi ve Kanada’nın süt ürünleri ithalat kotası gibi anlaşmazlıkların gündeme gelmesi muhtemeldir. Trump, gıda sektörünü etkilemesi muhtemel kapsamlı gümrük vergileri uygulama planlarını yinelemişti. Ancak, Rollins’in bu vergilerin uygulanmasında kilit bir rol oynaması beklenmiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin