Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İspanya Ziyareti ve Sert Çıkışı

featured

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya ziyareti sırasında El Pais muhabirine sert çıktı. Muhabirin Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş ile ilgili sorusuna tepkisi büyük oldu.

“Bir basın mensubunun bu teröristleri böyle savunması bizi ciddi manada üzmektedir” diyen Erdoğan, konuşması sırasında muhabire “Başını sallama, ben sallamıyorum” şeklinde uyarıda bulundu.

“Siz Türkiye’de yaşamıyorsunuz, biz yaşıyoruz” diyen Erdoğan, İspanya’daki basın toplantısında büyük yankı uyandırdı.

Erdoğan ve Sanchez’in İmzaladığı Anlaşmalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Türkiye-İspanya 8’inci Hükümetler Arası Zirvesi kapsamında başkent Madrid’de ikili ve heyetler arası görüşmeler yaptı. Erdoğan ve Sanchez, görüşmelerinin ardından iki ülke arasında 11 anlaşmaya imza attı ve ortak basın toplantısında konuştular.

İspanya’nın Filistin Politikası ve Erdoğan’ın Açıklamaları

Sanchez, İspanya’nın Filistin’i tanıma kararını önemsediğini ve diğer ülkeler için örnek teşkil etmesini dilediğini belirtti. Erdoğan ise Gazze’deki durumu ve uluslararası toplumun gereken adımları atması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan’a yöneltilen Kavala ve Demirtaş sorusuna, “Türkiye bir hukuk devletidir. Bu hukuk devletinin içerisinde kararları yargı verir” şeklinde yanıt verdi. Erdoğan, hukukun gereğini yerine getireceklerini vurguladı ve Türkiye’nin bölgedeki huzur için adımlar attığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin