Anjem Choudary’nin Terör Suçlamasıyla Mahkumiyeti

featured

Londra Polisi’nden Anjem Choudary Açıklaması

Londra polisi, dünya çapında tanınan islamcı terör örgütü lideri imam Anjem Choudary’nin, terörizm suçlamasıyla yargılandığı mahkemede mahkum edildiğini duyurdu. 57 yaşındaki Choudary, İngiliz mahkemesi tarafından terör örgütü El Muhacirun’un kurucusu ve lideri olarak suçlu bulundu. Ayrıca, örgüte finans sağlama suçlamalarından da mahkumiyet aldı. Choudary, tüm suçlamaları reddettiğini belirtti.

Londra Polisi Terörle Mücadele Komutanlığı Başkanı Dominic Murphy, aşırıcı ifadeleriyle bilinen Choudary’nin “önemli bir ceza alacağını” ifade etti. Murphy, mahkeme kararını “Choudary’nin tutuklanması ve mahkumiyeti, Londra halkı ve İngiliz kamuoyu için büyük bir güven kaynağı olmuştur” şeklinde yorumladı.

4 DEVLET TEŞKİLATI SORUŞTURDU

Londra polisi, İngiliz iç istihbarat teşkilatı MI5, New York Polis Departmanı ve Kanada Kraliyet Atlı Polisi ile iş birliği yaparak kapsamlı bir soruşturma yürüttü. Üç ülkede eş zamanlı olarak yürütülen bu soruşturma sonucunda, dört devlet teşkilatı, Choudary’nin islamcı terör örgütünün lideri olduğunu kanıtlayacak yeterli delil elde etti.

Soruşturma sırasında elde edilen bilgilere göre, Choudary, islamcı örgütü internet üzerinden yönetiyor ve örgüt üyelerine online dersler veriyordu. Ayrıca, örgütün yazılı yayınlarından da sorumlu olduğu tespit edildi. İngiltere’de verdiği vaazlarla tanınan Choudary, 2016 yılında IŞİD’i desteklemekten dolayı 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. El Muhacirun, IŞİD’e militan gönderdiği ve kamuoyunu aşırıcı eylemlere teşvik ettiği gerekçesiyle terör örgütü olarak ilan edildi. Choudary, 2018 yılında şartlı tahliye ile serbest bırakıldı.

Choudary’nin terör örgütü lideri olarak alacağı cezanın çok daha ağır olacağı yönündeki tahminler, güvenlik uzmanları tarafından dile getirilmektedir. Choudary, El Kaide’nin ABD’deki Dünya Ticaret Merkezine düzenlediği saldırıyı övmesi ve Buckingham Sarayı’nı camiye dönüştürmeyi istemesiyle de İngiltere’de büyük bir tepki toplamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin