ABD’nin Gazze’ye Yaptığı Geçici İskele Fiyaskosu

featured

ABD’nin, Gazze’ye insani yardımları ulaştırmak amacıyla 320 milyon dolara inşa ettirdiği ve 17 Mayıs’ta faaliyete geçen geçici iskele, kısa ömründe bir dizi olumsuz olayla gündeme geldi.

İskele Hakkında Yaşananlar

Geçici iskele, sadece 3 hafta içinde çeşitli sorunlarla karşılaştı. ABD’nin desteğiyle Gazze’ye ulaşması planlanan insani yardımlar, yaşanan aksaklıklar nedeniyle askıya alındı. İskeleyi dengelemesi gereken 4 gemiden üçü İsrail kıyılarına vurdu.

Pentagon’un Açıklamaları

Pentagon, yaşanan gelişmelerin ardından iskeleyi onaracaklarını ve tekrar Gazze’ye getireceklerini açıkladı. İskele, 1000 tondan fazla insani yardımın Gazze’ye ulaşmasını sağladı ve 23 günlük ömründe 11 gün aktif olarak hizmet verdi.

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü, iskeleyi yeniden faaliyete geçirerek Gazze’ye insani yardımların süreceğini belirtirken, İsrail’in Gazze’ye ulaşan yardımları sınırlama politikasına dikkat çekildi.

Uzman Görüşleri ve İnsani Yardım İhtiyacı

Uzmanlara göre, ABD’nin yüzer iskele projesi, İsrail’in Gazze’deki insani yardımları kısıtlama politikasına alternatif bir çözüm olarak planlanmıştı. Ancak yaşanan aksaklıklar ve İsrail’in politikaları, Gazze’nin insani yardıma olan ihtiyacını artırmış durumda.

Geoffrey Aronson gibi uzmanlar, ABD’nin bu tür projelerle asıl sorunlara odaklanmak yerine sembolik adımlar attığını ve Gazze’nin gerçek ihtiyaçlarının karşılanmasında zorluklar yaşandığını belirtiyor. Bu süreçte, Gazze’nin insani yardıma daha fazla ihtiyaç duyduğu ve uluslararası toplumun desteğine gereksinim duyduğu vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin