ABD Savunma Bakanlığı’ndan Son Açıklamalar

featured

ABD Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore’nin gerçekleştirdiği son füze denemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Pentagon Basın Sözcüsü Tümgeneral Patrick Ryder, Pyongyang’ın ardışık füze testlerine tepki gösterdi. Ryder, “Bu tür istikrarsızlaştırıcı davranışlar sorumsuzca ve diplomatik görüşmelere dönülmesi gerektiğini bir kez daha gösteriyor” dedi.

Ryder, füze denemelerinin henüz ABD’ye veya müttefiklere yönelik bir tehdit oluşturmadığını ancak konunun ciddiyetle ele alınmaya devam edileceğini belirtti. Ayrıca, 9-11 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek NATO zirvesi hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

  • Savunma Bakanı Lloyd Austin, zirve sırasında transatlantik savunma iş birliğinin artırılması ve müttefiklerden yeterli savunma yatırımlarının sağlanması konularını ele alacak.
  • NATO’nun küresel güvenlik ve istikrar için kritik önemi vurgulanacak ve ABD’nin ittifaka olan bağlılığı ortaya konulacak.

Ryder ayrıca, Japonya’daki Okinawa eyaletinde görevli ABD askerlerine yönelik cinsel saldırı suçlamalarına da değindi. Hükümetin bu konudaki yasal süreçleri yakından takip ettiğini ve iddiaların ciddiyetle ele alındığını belirtti.

ABD’nin bu tür olaylardan üzüntü duyduğunu vurgulayan Ryder, Japonya hükümetiyle iş birliği içinde olduklarını ve iddiaların araştırılması için gerekli adımların atıldığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin