İtalya’nın Torino şehrinde düzenlenen ATP Finalleri’nde gözler Tekler Yeşil Grup maçına çevrildi.
Tenisin zirvesinde yer alan isimlerden Sırp Novak Djokovic, Danimarkalı rakibi Holger Rune ile karşı karşıya geldi. Nefes kesen maç, 7-6, 6-7 ve 6-3’lük setlerle Djokovic’in üstünlüğüyle sonuçlandı. Bu zaferle birlikte Djokovic, grubundaki ilk galibiyetini elde etti ve dikkatleri üzerine çekti.
Djokovic’ten Rekorlarla Dolu Bir Yıl
36 yaşındaki tecrübeli tenisçi Djokovic, bu başarıyla kariyerindeki 8. sezon sonu zirve rekorunu kırdı. ATP sıralamasında 440 hafta zirvede kalarak, tarihin en yaşlı bir numaralı erkek tenisçisi unvanını da pekiştirdi. Bu başarılar, Djokovic’in tenis tarihindeki yerini sağlamlaştırıyor.
Grubun diğer önemli maçında ise İtalyan tenisçi Jannik Sinner, Yunan rakibi Stefanos Tsitsipas ile karşılaştı. Sinner, rakibini 6-4 ve 6-4’lük setlerle 2-0 mağlup ederek, turnuvadaki iddiasını güçlü bir şekilde sürdürdü.