Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı.
Partisinin Ankara’daki genel merkezi önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan İnce, “Bunu memleketim için yapıyorum. Bir kanal açmaya çalıştım. Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçim sabahı bütün suçu bize atacaklar. Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum” dedi.
Kararını düzenlediği basın toplantısıyla duyuran İnce şunları söyledi:
”ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM, BUNU MEMLEKETİM İÇİN YAPIYORUM”
‘Saraydan para aldı çekilemez.’ diyenlere sesleniyorum; benim bu kumpaslardan bu sahte dekontlardan, montajlardan korktuğum falan yok. 45 gündür direniyorum zaten. Adaylıktan çekiliyorum, bunu memleketim için yapıyorum.
”TÜRKİYE’YE ÜÇÜNCÜ BİR SEÇENEK ÖNERDİM, BİR KANAL AÇMAYA ÇALIŞTIM”
Türkiye’ye üçüncü bir seçenek önerdim, bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın yoksa seçimi kaybettiklerinde seçimin sabahı bütün suçu bize atacaklar. Hiçbir bahaneleri kalmasın. Memleket Partisi’ne her evden bir oy istiyorum, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum.”
MİTİNGLER İPTAL EDİLMİŞTİ
Memleket Partisi’nin Manisa ve İzmir’de düzenlemeyi planladığı mitingler ertelenmişti.
Partiden yapılan açıklamada, İnce’nin rahatsızlığı nedeniyle yapılamadığı duyurulmuştu.