Finlandiya ilk NATO tatbikatını tamamladı

featured

Finlandiya, Alman ve Portekiz gemilerinin sembolik olarak Helsinki limanına yanaşmasıyla bir ittifak üyesi olarak ilk NATO tatbikatını tamamladığını duyurdu.

Finlandiya Donanmasından yapılan açıklamada, Almanya’nın FGS Mecklenburg-Vorpommern ve Portekiz’in NRP Bartolomeu Dias fırkateyninin, 16 Nisan’a kadar başkent Helsinki’de demirli kalacağı bildirildi.

Gemiler, Helsinki’ye yanaşmadan önce Finlandiya Kıyı Filosu tarafından Finlandiya Körfezi’nde üç Fin gemisiyle birlikte düzenlenen tatbikata katıldı.

Böylece Finlandiya, bir ittifak üyesi olarak ilk NATO tatbikatını tamamladı.

Türkiye’nin Finlandiya’nın NATO üyeliğini onayladığına dair belgeyi 1949 tarihli Kuzey Atlantik Antlaşması’nın saklayıcısı ABD’ye teslim etmesinin ardından Finlandiya, 4 Nisan’da NATO’nun 31. üyesi olarak resmen İttifak’a katılmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin