Bir yönetmenin kariyeri boyunca etkilendiği, ilham aldığı ya da sevdiği filmlerden oluşan “Yönetmenin Seçimi” adlı programın ikinci konuğu 40. İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale ödülünü kazanan Emre Erdoğdu olacak. Erdoğdu’nun sinemacılık hikâyesini besleyen 5 filmden oluşan seçki, 20-30 Nisan tarihleri arasında çevrimiçi ve ücretsiz olarak izlenebilecek.
İstanbul Modern Sinema, Türk Tuborg AŞ’nin katkılarıyla hazırladığı nisan programında İlk filmi Kar’dan sonra ikinci uzun metrajı Beni Sevenler Listesi ile 40. İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale ödülünü kazanan Emre Erdoğdu’yu konuk ediyor.
Erdoğdu’nun seçkisinde Sophie Fiennes’in Karşınızda Grace Jones, Jim Jarmusch’un Cennetten de Garip, Michael Haneke’nin Piyanist, Aleksey Balabanov’un Kargo 200 ve Şerif Gören’in Beyoğlu’nun Arka Yakası filmleri yer alıyor.
“Yönetmenin Seçimi: Emre Erdoğdu”, 20-30 Nisan tarihleri arasında müzenin web sitesi üzerinden çevrimiçi ve ücretsiz olarak izlenebilecek.