Almanya Başbakanı: “Putin hata üstüne hata yapıyor”

featured

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmi seferberlik kararını değerlendirdi.

Scholz Kölnische Rundschau ve Osnabrücker Zeitung’a yaptığı açıklamada, kısmi seferberlik kararına atıfta bulunarak, “Bu Rus silahlı kuvvetlerinin Ukrayna’nın doğusundaki başarısızlıklarına karşı biraz da panikle verilen bir tepkidir. Bu durum önemli ölçüde Rusya’da huzursuzluk yaratıyor. Putin hata üstüne hata yapıyor.” dedi.

Ukrayna savaşında Rusya’ya uygulanan yaptırımları savunan Scholz, “Yaptırımlar son derece etkili. Yaptırımların amacı Rus hükümetinin kampanyasının tamamen anlamsız olduğunu fark etmesini sağlamak. Vladimir Putin askerlerini geri çekerek ve ardından Kiev’le görüşmelere odaklanarak bu savaşı derhal sona erdirebilir.” diye konuştu.

Ukrayna’daki durumun çok dinamik olduğunu ve durumu sürekli olarak yeniden değerlendirdiklerini anlatan Scholz, “Sağladığımız silahlar çok etkili. Bazen bazı eleştirmenlerin sanki biz sadece kask tedarik ediyormuşuz gibi davranmalarına şaşırıyorum.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin