İngiliz sanatçı Banksy’nin eseri 9,8 milyon dolara alıcı buldu

featured

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Sotheby’s müzayede evinde Banksy’nin Fransız ressam Claude Monet’nin eserini yorumladığı çalışması düzenlenen açık artırmayla satışa çıkarıldı.

Banksy’nin “Show Me the Monet” adlı eseri, ismi açıklanmayan bir alıcıya 9,8 milyon dolara satıldı.

Sotheby’s müzayede evinin çağdaş sanat Avrupa direktörü Alex Branczik, “Show Me the Monet”nin Banksy’nin çalışmaları arasında “en güçlü ve en ikonik” eserlerden biri olduğunu belirtti.

Monet’nin Giverny’deki bahçesinde nilüferleri resimlediği eserine terk edilmiş market arabaları ve trafik konisi eklediği “Show Me The Monet”, Banksy’nin toplumdaki çevre duyarsızlığına eleştiri olarak yorumlanıyor.

Kaynak: AA

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin