Sanayi Kolejleri Kuruluyor: Üretimden Yeniliğe Yeni Nesil Eğitim

sanayi-kolejleri-kuruluyor-uretimden-yenilige-yeni-nesil-egitim-9ZuUHej8.jpg

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, milletvekillerinin soru önerilerine yanıt verirken meslek liseleri ve meslek yüksekokulları üzerinden gençlere sağlanan istihdam ve nitelikli iş gücü kapasitesi hakkında bilgiler paylaştı. Bakanlık verilerine göre OSB’lerde nitelikli iş gücü yetiştirme hedefiyle toplam 81 meslek lisesi (48 özel, 33 devlet) ve 26 meslek yüksekokulu faaliyette bulunuyor. Hâlihazırda meslek liseleri, meslek yüksekokulları ve mesleki eğitim merkezlerinde yaklaşık 160 bin öğrenci eğitim görüyor.

Bu eğitim modelinin amacı; mesleki eğitimin cazibesini artırmak, genç işsizliğini azaltmak ve özel sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaktır. Ayrıca 2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi kapsamında fen, teknoloji ve mesleki eğitim odaklı Sanayi ve Teknoloji Kolejleri kurmayı hedefleyen planlar bulunuyor.

GENÇLERE DESTEK kısmında ise Bakanlık tarafından kurulan girişimcilik fon mekanizmasının yanı sıra, Ar-Ge ve tasarım merkezleri ile teknopark firmalarının teşviklerden ayırdığı kaynaklardan oluşan bir fonun teknoloji girişimlerine sermaye olarak yönlendirilmesi hedefleniyor. Böylece genç girişimcilerin finansmana erişimi kolaylaştırılıyor. Bu programın etkileri kapsamında 2025 yılı sonu itibarıyla teknoloji girişimlerine 15 milyar liranın üzerinde sermaye kaynağı sağlandığı belirtildi.

Exit mobile version